Yolanda

  … zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” Da, El te scapă de laţul vânătorului, de ciumă şi de pustiirile ei. El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui, căci scut şi pavăză este credincioşia Lui! – Psalmii 91:2-4

  În 2013, taifunul Yolanda a trecut prin Filipine şi a provocat alunecări de teren în zona Insulelor Visayas de Est. El a produs un dezastru fără precedent, distrugând proprietăţi şi omorând mii de adulţi şi copii. Multe adăposturi, şcoli, spitale şi alte clădiri sociale importante nu au mai putut funcţiona deoarece taifunul le-a dărâmat.

  Corturile şi alte adăposturi temporare au devenit atât de suprapopulate, încât bolile infecţioase s-au împrăştiat rapid printre ocupanţii lor. Chiar şi cei care acordau asistenţă medicală erau foarte afectaţi de condiţiile precare. Proviziile limitate de apă şi mâncare nu făceau decât să înrăutăţească situaţia şi mai mult. Drumurile blocate îngreunau transportul lucrurilor de bază – mai ales când venea vorba de zonele îndepărtate. Numărul victimelor creştea de la zi la zi din cauza condiţiilor in care se aflau. Pe lângă numărul mare de morţi înregistraţi, erau mii de dispăruţi, membri ai familiei, prieteni, vecini. Chiar şi la trei săptămâni de la calamitate, existau cadavre neidentificate şi risipite peste tot, provocând un miros insuportabil. Cu toate acestea, supravieţuitorii erau recunoscători pentru asistenţa care li se oferise, atât locală, cât şi internaţională. Organizaţii guvernamentale, nonguvernamentale, individuale şi particulare, toate au muncit pentru a aduce o schimbare în bine în vieţile oamenilor afectaţi de acest dezastru.

  Arborele de mango al vecinului nostru a căzut peste casa lui şi i-a distrus-o, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit. Şi nouă ne-a fost distrus un arbore de mango mai mic, dar arborele mai mare a stat în picioare, aşadar casa noastră nu a fost pusă in pericol. Asta îmi aminteşte de un alt lucru care stă în picioare: făgăduinţele făcute de Dumnezeu copiilor Săi credincioşi. Biblia ne spune că încercările de acum, care nouă ni se par de nesuportat, servesc la întărirea credinţei noastre şi ne pregătesc sufletele pentru mântuire (1 Petru 1:3-9).

  Mai mult decât niciodată, sunt conştientă că inimile noastre trebuie să fie pregătite pentru a-L întâmpina pe Isus oricând. Ştiu că Domnul ne va ajuta. Putem avea incredere în El că ne ajută să fim gata să mergem cu El acasă.

  Esperanza Aquino Mopera

  Yolanda - 2018. Mai mult decât niciodată, sunt conştientă că inimile noastre trebuie să fie pregătite pentru a-L întâmpina pe Isus oricând. Ştiu că Domnul ne va ajuta. Putem avea incredere în El că ne ajută să fim gata să mergem cu El acasă.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...