Credință versus îngrijorare

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – Filipeni 4:6,7

  Una dintre problemele care par să le afecteze pe femei este anxietatea. Ne îngrijorăm cu privire Ia copiii noştri, la căsătoria, finanţele sau slujbele noastre (sau lipsa lor). Ne îngrijorăm pentru orice.

  De curând, am citit o afirmaţie a bine cunoscutului om al rugăciunii George Miiller, care mi-a atras atenţia: „începutul îngrijorării este sfârşitul credinţei.” Sfârşitul credinţei! Altfel spus, dacă ne rugăm plini de îngrijorare şi de îndoială, nu ne rugăm cu credinţă. Acest lucru zădărniceşte capacitatea lui Dumnezeu de a răspunde rugăciunilor noastre. Din fericire, Miiller continuă, dându-ne o asigurare minunată: „Iar începutul credinţei adevărate este sfârşitul îngrijorării.”

  Mulţi ani, unul dintre oamenii la care ţin s-a confruntat cu o problemă din copilărie care i-a afectat foarte mult viaţa adultă. M-am rugat pentru el în fiecare zi, de fiecare dată oferindu-I lui Dumnezeu toate datele problemei. La finalul momentelor de rugăciune eram aşa de deprimată în urmă repetării problemei aceleia, aparent insurmontabile, încât abia trăgeam de mine tot restul zilei. Începusem să evit momentele de rugăciune, deoarece deveniseră deprimante. Deşi simţeam că las problema în mâna Domnului, în realitate îmi slăbeam propria credinţă prin faptul că zăboveam asupra detaliilor. Abia după ce am înţeles că mă rugam fără credinţă mi-am schimbat rugăciunea. Am încetat să-I mai prezint lui Dumnezeu toate detaliile şi nu am mai făcut decât să-I reamintesc de îngrijorarea mea, lăsând pe seama Lui găsirea răspunsurilor. Nu mai eram deprimată şi nu mă mai îngrijoram pentru acea problemă. într-un timp extraordinar de scurt am început să văd schimbări în viaţa celui drag pentru care mă rugam. Dumnezeu a lucrat în moduri la care nici nu m-aş fi gândit. Acum îi aduc laudă pentru că ştiu că eu nu am avut niciun rol în rezolvarea problemei, decât acela că am crezut.

  Ellen White scrie: „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi pe care ne poate veni în ajutor şi despre care nu ştim nimic.” (Viaţa lui Iisus, Editura Viaţă şi Sănătate, Pantelimon, 2015, p. 282). Nimic! Dumnezeu nu este limitat de gândirea noastră finită. El are la dispoziţie toate resursele cerului. Aşadar, de ce ne îngrijorăm şi de ce ne lipseşte credinţa? Soluţia la problema îngrijorării este să ne întărim credinţa, concentrându-ne pe iubirea extraordinară a lui Dumnezeu şi pe capacitatea Lui nelimitată de a ne rezolva toate problemele. De ce să nu-I acceptăm invitaţia plină de dragoste: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28)

  Caria Baker

  Credință versus îngrijorare - 2018. De ce ne îngrijorăm şi de ce ne lipseşte credinţa? Soluţia la problema îngrijorării este să ne întărim credinţa, concentrându-ne pe iubirea extraordinară a lui Dumnezeu şi pe capacitatea Lui nelimitată de a ne rezolva toate problemele. „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...