Credință versus îngrijorare

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – Filipeni 4:6,7

  Una dintre problemele care par să le afecteze pe femei este anxietatea. Ne îngrijorăm cu privire Ia copiii noştri, la căsătoria, finanţele sau slujbele noastre (sau lipsa lor). Ne îngrijorăm pentru orice.

  De curând, am citit o afirmaţie a bine cunoscutului om al rugăciunii George Miiller, care mi-a atras atenţia: „începutul îngrijorării este sfârşitul credinţei.” Sfârşitul credinţei! Altfel spus, dacă ne rugăm plini de îngrijorare şi de îndoială, nu ne rugăm cu credinţă. Acest lucru zădărniceşte capacitatea lui Dumnezeu de a răspunde rugăciunilor noastre. Din fericire, Miiller continuă, dându-ne o asigurare minunată: „Iar începutul credinţei adevărate este sfârşitul îngrijorării.”

  Mulţi ani, unul dintre oamenii la care ţin s-a confruntat cu o problemă din copilărie care i-a afectat foarte mult viaţa adultă. M-am rugat pentru el în fiecare zi, de fiecare dată oferindu-I lui Dumnezeu toate datele problemei. La finalul momentelor de rugăciune eram aşa de deprimată în urmă repetării problemei aceleia, aparent insurmontabile, încât abia trăgeam de mine tot restul zilei. Începusem să evit momentele de rugăciune, deoarece deveniseră deprimante. Deşi simţeam că las problema în mâna Domnului, în realitate îmi slăbeam propria credinţă prin faptul că zăboveam asupra detaliilor. Abia după ce am înţeles că mă rugam fără credinţă mi-am schimbat rugăciunea. Am încetat să-I mai prezint lui Dumnezeu toate detaliile şi nu am mai făcut decât să-I reamintesc de îngrijorarea mea, lăsând pe seama Lui găsirea răspunsurilor. Nu mai eram deprimată şi nu mă mai îngrijoram pentru acea problemă. într-un timp extraordinar de scurt am început să văd schimbări în viaţa celui drag pentru care mă rugam. Dumnezeu a lucrat în moduri la care nici nu m-aş fi gândit. Acum îi aduc laudă pentru că ştiu că eu nu am avut niciun rol în rezolvarea problemei, decât acela că am crezut.

  Ellen White scrie: „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi pe care ne poate veni în ajutor şi despre care nu ştim nimic.” (Viaţa lui Iisus, Editura Viaţă şi Sănătate, Pantelimon, 2015, p. 282). Nimic! Dumnezeu nu este limitat de gândirea noastră finită. El are la dispoziţie toate resursele cerului. Aşadar, de ce ne îngrijorăm şi de ce ne lipseşte credinţa? Soluţia la problema îngrijorării este să ne întărim credinţa, concentrându-ne pe iubirea extraordinară a lui Dumnezeu şi pe capacitatea Lui nelimitată de a ne rezolva toate problemele. De ce să nu-I acceptăm invitaţia plină de dragoste: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28)

  Caria Baker

  Credință versus îngrijorare - 2018. De ce ne îngrijorăm şi de ce ne lipseşte credinţa? Soluţia la problema îngrijorării este să ne întărim credinţa, concentrându-ne pe iubirea extraordinară a lui Dumnezeu şi pe capacitatea Lui nelimitată de a ne rezolva toate problemele. „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...