Probleme cu imprimanta

  Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. – loan 15:5

  De curând, am vrut să printez ceva la imprimanta color. Cum laptopul meu este de regulă conectat la imprimanta alb-negru, l-am deconectat şi l-am ataşat imprimantei color. Am dat comenzile obişnuite pentru a printa, dar nu s-a întâmplat nimic. Am încercat din nou – de încă două ori dar tot nu am putut printa nimic. Brusc mi-am dat seama că nu schimbasem setările standard de pe imprimanta alb-negru pe cea color. Uneori, detaliile de genul acesta îmi scapă! Imediat ce am schimbat setările, au apărut şi trei minunate copii color ale documentului meu!

  Am început să mă gândesc la faptul că setările imprimantei sunt asemănătoare cu setările noastre standard. Avem setarea de bază să urmăm în mod natural căile şi ispitele lui Satana. Dacă – primul lucru când ne trezim – nu ne conectăm în mod activ la Dumnezeu şi dacă nu-L alegem să ne conducă vieţile, în setările noastre de bază avem tendinţa de a-i permite lui Satana să ne influenţeze în ce spunem sau facem pe parcursul acelei zile. Nu trebuie să alegem în mod conştient să-l urmăm pe Satana pentru ca acest lucru să se întâmple. Nu trebuie decât să neglijăm aspectul timpului petrecut cu Dumnezeu pentru a fi cu uşurinţă deviaţi de la drumul nostru.

  Am citit de curând următoarele: „Nu este necesar să alegem de bunăvoie să servim împărăţiei întunericului, ca să ajungem sub stăpânirea ei. N-avem decât să neglijăm să ne aliem cu împărăţia luminii. Dacă nu conlucrăm cu puterile cereşti, Satana va lua în stăpânire inima şi va face din ea locuinţa lui.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, Editura Viaţă şi Sănătate, Pantelimon, 2015, p. 276)

  Chiar dacă ne dezicem de Satana pentru o perioadă, dacă nu avem o legătură zilnică şi vie cu Dumnezeu, vom cădea cu siguranţă în capcana iubirii de sine, a îngăduirii de sine şi a păcatului. Isus a confirmat faptul acesta atunci când a spus că, dacă cineva alungă un duh necurat, dar nu umple golul lăsat cu prezenţa Lui, duhul necurat se va întoarce – împreună cu multe alte duhuri necurate – şi va locui din nou în acel om (Matei 12:43-45).

  Nu trebuie să fim controlaţi de Satana. Avem privilegiul de a alege să ne conectăm la Isus, adevărata Viţă, prin Duhul Sfânt, în fiecare zi.

  În fiecare dimineaţă ne putem ruga: „Vreau să-mi schimb setarea de bază astăzi şi să mă las în mâna Ta, Isuse! îţi mulţumesc pentru darul promis al Duhului Sfânt, care îmi umple viaţa şi mă leagă de Tine ca mlădiţa de vie, pentru a da roade spre slava Ta.”

  Merian Richardson

  Probleme cu imprimanta - 2018. În fiecare dimineaţă ne putem ruga: „Vreau să-mi schimb setarea de bază astăzi şi să mă las în mâna Ta, Isuse! îţi mulţumesc pentru darul promis al Duhului Sfânt, care îmi umple viaţa şi mă leagă de Tine ca mlădiţa de vie, pentru a da roade spre slava Ta.”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...