Fără lumină

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra. – Psalmii 37:5

  Excursia în Africa era planificată de doi ani. Întreaga familie urma să călătorească din Gambia în Nigeria, unde mergeam ca delegată la un congres al femeilor. Aceasta avea să fie prima călătorie a copiilor în Nigeria.

  Ca de obicei, am încredinţat călătoria noastră în mâna Domnului. Am ajuns la graniţa cu Gambia seara târziu. Ultimul autobuz către satul de dincolo de graniţă era gol, aşteptându-şi pasagerii. Am stat până la ora 9 seara şi nu au mai venit alţi pasageri. Ne-am rugat de şofer să pornească la drum; el a fost de acord, doar cu condiţia ca noi să plătim şi pentru locurile libere. Din cauza situaţiei în care ne aflam, am acceptat. Înainte să plecăm, a mai venit un pasager şi am pornit aşadar în noaptea întunecoasă şi ploioasă. Ploaia era însoţită de vânt puternic, luminile din interiorul autobuzului s-au stins şi ne-am dat seama că vehiculului îi lipseau garniturile de la uşi.

  Drumul bolovănos era plin de ravene, iar din acoperişul şi de pe podeaua autobuzului se infiltra apa. Curând am trecut printr-o baltă mare, iar autobuzul şi-a pierdut farurile din faţă. Un potop de apă a năvălit în vehicul, udându-ne la picioare. Nu aveam vizibilitate aproape deloc. M-am rugat ca Dumnezeu să ne conducă până la finalul călătoriei. Ajutorul de şofer a cerut pasagerilor lanterne. Eu şi cealaltă femeie din autobuz aveam fiecare câte o lanternă. Ajutorul de şofer s-a urcat pe autobuz şi lumina drumul cu lanternele pentru ca şoferul să poată vedea pe unde conduce. De asemenea, ajutorul de şofer şi-a dat jos cămaşa şi a folosit-o pentru a şterge parbrizul pentru că autobuzul nu avea ştergătoare.

  Deja toată lumea era udă. Ne era frig şi eram tensionaţi, deoarece nu ştiam ce putea să se întâmple. Copiilor le era frică şi se agăţau de noi. Întreaga familie era acum în mâinile lui Dumnezeu; nu aveam la cine să apelăm decât la Isus. Ne-am rugat ca El să intervină în călătoria aceea prin noaptea furtunoasă şi neagră.

  Am făcut în trei ore un drum care în mod normal ar fi durat 45 de minute.

  În cele din urmă am văzut o lumină în depărtare – ajunseserăm la destinaţie. Ştiam că Dumnezeu era Cel care condusese autobuzul. Îl laud pentru că a vegheat asupra noastră până la finalul călătoriei.

  În călătoria noastră prin viaţă este posibil să trecem şi prin furtuni. Totul poate părea sumbru şi ameninţător. Cu toate acestea, Dumnezeu a promis că ne va duce cu bine la destinaţie. Fii plină de curaj astăzi!

  Taiwo Adenekan

  Fără lumină - 2018. În călătoria noastră prin viaţă este posibil să trecem şi prin furtuni. Totul poate părea sumbru şi ameninţător. Cu toate acestea, Dumnezeu a promis că ne va duce cu bine la destinaţie. Fii plină de curaj astăzi!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...