Darurile de bunăvoie

Fiecare să aducă prinos Domnului ce-l lasă inima: aur, argint şi aramă. – Exodul 35:5
Toţi cei cu tragere de inimă şi bunăvoinţă au venit şi au adus un prinos Domnului pentru lucrarea cortului întâlnirii. – Exodul 35:21

În Biblie găsim multe istorii în care israeliţii aduc de bunăvoie daruri pentru a ajuta lucrarea Domnului. După ce le-a cerut daruri care să ajute la construirea cortului întâlnirii, Moise a fost apoi nevoit să le spună oamenilor să nu mai aducă lucruri, deoarece se strânseseră mai multe bogăţii decât era necesar pentru respectivul proiect.

Şi astăzi bunăvoinţa membrilor bisericii a făcut posibilă şi a încurajat răspândirea Evangheliei până la marginile pământului. Multe biserici au fost ridicate în locuri în care nu s-ar fi putut realiza acest lucru fără darurile acelora pe care Duhul Sfânt i-a îndemnat să ofere. Dumnezeu binecuvântează întotdeauna atunci când poporul Său aduce daruri de bunăvoie.

Biserica din care fac parte şi-a asumat câteva proiecte de renovare. Eu şi soţul meu am prevăzut în bugetul familiei o anumită sumă lunară pe care s-o oferim pentru construirea unui liceu nou. Pe lângă aceasta, mai sunt şi alte proiecte de renovare a bisericii, care s-au încheiat si la care am contribuit, dar mai sunt si altele în derulare. Într-un Sabat, pastorul ne-a anunţat că bucătăria trebuia renovată urgent, deoarece inspectorul sanitar nu ne va mai permite s-o folosim în starea de acum, în care erau încălcate normele de funcţionare. Prin urmare, fiecare membru trebuia să contribuie cu 150 de dolari. Asta însemna 300 de dolari pentru familia noastră. De unde vom face noi rost de aceşti bani? m-am gândit. Acea voce blândă şi şoptită care îmi vorbeşte atât de des mi-a spus să nu mă îngrijorez, deoarece Dumnezeu va găsi o cale.

În general, în ultimii ani, factura noastră de utilităţi a fost între 350 şi 550 de dolari pe lună, din noiembrie până în februarie. Am luat însă nişte măsuri drastice pentru a reduce aceste costuri ridicate şi, prin urmare, am plătit o factură de 180 de dolari pentru noiembrie şi una de 259 de dolari pentru decembrie. Din economia făcută am putut să strângem 300 de dolari pe care să-i donăm pentru renovarea bucătăriei.

Dumnezeu ne-a binecuvântat atunci când I-am adus de bunăvoie darurile noastre. Care este proiectul pentru care îţi cere să te sacrifici astăzi? El are deja o binecuvântare pregătită pentru tine.

Eveythe Kennedy Cargill

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video