Darurile de bunăvoie

  Fiecare să aducă prinos Domnului ce-l lasă inima: aur, argint şi aramă. – Exodul 35:5
  Toţi cei cu tragere de inimă şi bunăvoinţă au venit şi au adus un prinos Domnului pentru lucrarea cortului întâlnirii. – Exodul 35:21

  În Biblie găsim multe istorii în care israeliţii aduc de bunăvoie daruri pentru a ajuta lucrarea Domnului. După ce le-a cerut daruri care să ajute la construirea cortului întâlnirii, Moise a fost apoi nevoit să le spună oamenilor să nu mai aducă lucruri, deoarece se strânseseră mai multe bogăţii decât era necesar pentru respectivul proiect.

  Şi astăzi bunăvoinţa membrilor bisericii a făcut posibilă şi a încurajat răspândirea Evangheliei până la marginile pământului. Multe biserici au fost ridicate în locuri în care nu s-ar fi putut realiza acest lucru fără darurile acelora pe care Duhul Sfânt i-a îndemnat să ofere. Dumnezeu binecuvântează întotdeauna atunci când poporul Său aduce daruri de bunăvoie.

  Biserica din care fac parte şi-a asumat câteva proiecte de renovare. Eu şi soţul meu am prevăzut în bugetul familiei o anumită sumă lunară pe care s-o oferim pentru construirea unui liceu nou. Pe lângă aceasta, mai sunt şi alte proiecte de renovare a bisericii, care s-au încheiat si la care am contribuit, dar mai sunt si altele în derulare. Într-un Sabat, pastorul ne-a anunţat că bucătăria trebuia renovată urgent, deoarece inspectorul sanitar nu ne va mai permite s-o folosim în starea de acum, în care erau încălcate normele de funcţionare. Prin urmare, fiecare membru trebuia să contribuie cu 150 de dolari. Asta însemna 300 de dolari pentru familia noastră. De unde vom face noi rost de aceşti bani? m-am gândit. Acea voce blândă şi şoptită care îmi vorbeşte atât de des mi-a spus să nu mă îngrijorez, deoarece Dumnezeu va găsi o cale.

  În general, în ultimii ani, factura noastră de utilităţi a fost între 350 şi 550 de dolari pe lună, din noiembrie până în februarie. Am luat însă nişte măsuri drastice pentru a reduce aceste costuri ridicate şi, prin urmare, am plătit o factură de 180 de dolari pentru noiembrie şi una de 259 de dolari pentru decembrie. Din economia făcută am putut să strângem 300 de dolari pe care să-i donăm pentru renovarea bucătăriei.

  Dumnezeu ne-a binecuvântat atunci când I-am adus de bunăvoie darurile noastre. Care este proiectul pentru care îţi cere să te sacrifici astăzi? El are deja o binecuvântare pregătită pentru tine.

  Eveythe Kennedy Cargill

  Darurile de bunăvoie - 2018. Dumnezeu ne-a binecuvântat atunci când I-am adus de bunăvoie darurile noastre. Care este proiectul pentru care îţi cere să te sacrifici astăzi? El are deja o binecuvântare pregătită pentru tine.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...