Să clădim pe Isus

  A venit o vărsare de ape şi s-a năpustit şuvoiul peste casa aceea, dar n-a putut s-o clatine, pentru că era zidită pe stâncă. – Luca 6:48

  Într-o seară, am văzut la ştiri că o ploaie abundentă a provocat prăbuşirea unei biblioteci proaspăt construite. Administraţia şcolii a cerut fonduri pentru construirea unei biblioteci noi şi pentru cumpărarea de cărţi. Până la acel moment, biblioteca era într-unul dintre birourile şcolii. Multe persoane au contribuit la proiectul de construcţie, în diferite moduri. După câteva luni, clădirea a fost finalizată şi inspectată. S-a hotărât data pentru ceremonia de deschidere. Era chiar ziua când aveau să fie livrate cărţile pentru bibliotecă. Elevii îşi imaginau deja cum se vor dezvolta din punct de vedere academic cu ajutorul acestei biblioteci.

  Într-o zi însă, a izbucnit o furtună care a adus după sine ploi abundente şi vânt atât de puternic, încât noua clădire a bibliotecii s-a prăbuşit. Toată bucuria şi toate aşteptările s-au năruit. Ce privelişte tristă a fost aceea a rafturilor şi a cărţilor îmbibate cu apă şi pline de moloz! Ce a produs prăbuşirea bibliotecii nou-construite? Investigaţiile ulterioare au scos la iveală faptul că fundaţia nu fusese suficient de puternică. Din cauza unei fundaţii slabe, toată investiţia financiară, donaţiile de carte, timpul şi energia consumate în acest proiect au fost pierdute.

  Această întâmplare mi-a reamintit de parabola lui Hristos despre cele două case zidite (Luca 6: 46-49). Două case au fost construite pe două temelii diferite. În ziua furtunii, casa zidită pe nisip s-a prăbuşit, iar cea zidită pe stâncă a rămas în picioare. Imaginile de la ştiri care prezentau fundaţia şubredă mi-au stârnit brusc sentimente de teamă, deoarece m-am gândit la fundaţia pe care am pus-o în educaţia copiilor mei. Ştiu că am făcut bine oferindu-le cadouri în diferite ocazii. Dar li L-am făcut cadou şi pe Isus? Am investit în educaţia lor, oferindu-le o bază academică bună. Dar i-am ajutat să clădească pe Isus, Stânca? Dacă nu i-am ajutat să-şi clădească caracterele pe o temelie fermă, Isus Hristos, înseamnă că nu le-am oferit cel mai mare Dar dintre toate. Vor reuşi ei să reziste în faţa vânturilor puternice ale ispitelor şi încercărilor din această lume?

  Doamne, iartă-mi greşelile pe care le-am făcut în educarea copiilor pe care mi i-ai încredinţat. Ajută-mă să clădesc pe Tine şi călăuzeşte-mă în educarea lor pe o temelie corectă.

  Gertrude Mfune

  Să clădim pe Isus - 2018. Doamne, iartă-mi greşelile pe care le-am făcut în educarea copiilor pe care mi i-ai încredinţat. Ajută-mă să clădesc pe Tine şi călăuzeşte-mă în educarea lor pe o temelie corectă.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...