Să clădim pe Isus

A venit o vărsare de ape şi s-a năpustit şuvoiul peste casa aceea, dar n-a putut s-o clatine, pentru că era zidită pe stâncă. – Luca 6:48

Într-o seară, am văzut la ştiri că o ploaie abundentă a provocat prăbuşirea unei biblioteci proaspăt construite. Administraţia şcolii a cerut fonduri pentru construirea unei biblioteci noi şi pentru cumpărarea de cărţi. Până la acel moment, biblioteca era într-unul dintre birourile şcolii. Multe persoane au contribuit la proiectul de construcţie, în diferite moduri. După câteva luni, clădirea a fost finalizată şi inspectată. S-a hotărât data pentru ceremonia de deschidere. Era chiar ziua când aveau să fie livrate cărţile pentru bibliotecă. Elevii îşi imaginau deja cum se vor dezvolta din punct de vedere academic cu ajutorul acestei biblioteci.

Într-o zi însă, a izbucnit o furtună care a adus după sine ploi abundente şi vânt atât de puternic, încât noua clădire a bibliotecii s-a prăbuşit. Toată bucuria şi toate aşteptările s-au năruit. Ce privelişte tristă a fost aceea a rafturilor şi a cărţilor îmbibate cu apă şi pline de moloz! Ce a produs prăbuşirea bibliotecii nou-construite? Investigaţiile ulterioare au scos la iveală faptul că fundaţia nu fusese suficient de puternică. Din cauza unei fundaţii slabe, toată investiţia financiară, donaţiile de carte, timpul şi energia consumate în acest proiect au fost pierdute.

Această întâmplare mi-a reamintit de parabola lui Hristos despre cele două case zidite (Luca 6: 46-49). Două case au fost construite pe două temelii diferite. În ziua furtunii, casa zidită pe nisip s-a prăbuşit, iar cea zidită pe stâncă a rămas în picioare. Imaginile de la ştiri care prezentau fundaţia şubredă mi-au stârnit brusc sentimente de teamă, deoarece m-am gândit la fundaţia pe care am pus-o în educaţia copiilor mei. Ştiu că am făcut bine oferindu-le cadouri în diferite ocazii. Dar li L-am făcut cadou şi pe Isus? Am investit în educaţia lor, oferindu-le o bază academică bună. Dar i-am ajutat să clădească pe Isus, Stânca? Dacă nu i-am ajutat să-şi clădească caracterele pe o temelie fermă, Isus Hristos, înseamnă că nu le-am oferit cel mai mare Dar dintre toate. Vor reuşi ei să reziste în faţa vânturilor puternice ale ispitelor şi încercărilor din această lume?

Doamne, iartă-mi greşelile pe care le-am făcut în educarea copiilor pe care mi i-ai încredinţat. Ajută-mă să clădesc pe Tine şi călăuzeşte-mă în educarea lor pe o temelie corectă.

Gertrude Mfune

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video