Să clădim pe Isus

  A venit o vărsare de ape şi s-a năpustit şuvoiul peste casa aceea, dar n-a putut s-o clatine, pentru că era zidită pe stâncă. – Luca 6:48

  Într-o seară, am văzut la ştiri că o ploaie abundentă a provocat prăbuşirea unei biblioteci proaspăt construite. Administraţia şcolii a cerut fonduri pentru construirea unei biblioteci noi şi pentru cumpărarea de cărţi. Până la acel moment, biblioteca era într-unul dintre birourile şcolii. Multe persoane au contribuit la proiectul de construcţie, în diferite moduri. După câteva luni, clădirea a fost finalizată şi inspectată. S-a hotărât data pentru ceremonia de deschidere. Era chiar ziua când aveau să fie livrate cărţile pentru bibliotecă. Elevii îşi imaginau deja cum se vor dezvolta din punct de vedere academic cu ajutorul acestei biblioteci.

  Într-o zi însă, a izbucnit o furtună care a adus după sine ploi abundente şi vânt atât de puternic, încât noua clădire a bibliotecii s-a prăbuşit. Toată bucuria şi toate aşteptările s-au năruit. Ce privelişte tristă a fost aceea a rafturilor şi a cărţilor îmbibate cu apă şi pline de moloz! Ce a produs prăbuşirea bibliotecii nou-construite? Investigaţiile ulterioare au scos la iveală faptul că fundaţia nu fusese suficient de puternică. Din cauza unei fundaţii slabe, toată investiţia financiară, donaţiile de carte, timpul şi energia consumate în acest proiect au fost pierdute.

  Această întâmplare mi-a reamintit de parabola lui Hristos despre cele două case zidite (Luca 6: 46-49). Două case au fost construite pe două temelii diferite. În ziua furtunii, casa zidită pe nisip s-a prăbuşit, iar cea zidită pe stâncă a rămas în picioare. Imaginile de la ştiri care prezentau fundaţia şubredă mi-au stârnit brusc sentimente de teamă, deoarece m-am gândit la fundaţia pe care am pus-o în educaţia copiilor mei. Ştiu că am făcut bine oferindu-le cadouri în diferite ocazii. Dar li L-am făcut cadou şi pe Isus? Am investit în educaţia lor, oferindu-le o bază academică bună. Dar i-am ajutat să clădească pe Isus, Stânca? Dacă nu i-am ajutat să-şi clădească caracterele pe o temelie fermă, Isus Hristos, înseamnă că nu le-am oferit cel mai mare Dar dintre toate. Vor reuşi ei să reziste în faţa vânturilor puternice ale ispitelor şi încercărilor din această lume?

  Doamne, iartă-mi greşelile pe care le-am făcut în educarea copiilor pe care mi i-ai încredinţat. Ajută-mă să clădesc pe Tine şi călăuzeşte-mă în educarea lor pe o temelie corectă.

  Gertrude Mfune

  Să clădim pe Isus - 2018. Doamne, iartă-mi greşelile pe care le-am făcut în educarea copiilor pe care mi i-ai încredinţat. Ajută-mă să clădesc pe Tine şi călăuzeşte-mă în educarea lor pe o temelie corectă.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Renunță la sare!

  Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.

  Lanterna

  Eram uimită! Dumnezeu are o mie de căi de a avea grijă de noi. Chiar s-au împlinit cuvintele: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...