Lupta credinței

  Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. – Romani 8:38, 39

  Ascultam fără interes punctele obişnuite din serviciul divin, absorbită în tăcere într-o discuţie cu Dumnezeu despre răscrucea spirituală în care mă aflam. Eram în biserică pentru că încă aveam încredere în Dumnezeu şi pentru că ştiam că aveam nevoie să fiu acolo. Eram acolo în ciuda incertitudinilor mele şi a sentimentelor ciudate de insatisfacţie. Eram acolo datorită dovezilor puternice de dragoste şi bunătate pe care le primisem de la Dumnezeu. Dar aveam îngrijorări legate de călătoria mea cu El şi mă simţeam departe de corpul credincioşilor. Epuizată spiritual de încercarea de a ţine cu putere de legământul pe care îl făcusem, pur şi simplu nu mă puteam elibera de apatia născută din oboseală.

  Apoi corul a început să cânte despre un bătrân soldat obosit, care dorea să renunţe. Solistul, un tenor cu o voce minunată, îl îndeamnă pe soldatul obosit „să reziste”, „să nu renunţe niciodată”, „să-şi păstreze credinţa”. M-am trezit din apatie convinsă că acesta era un răspuns direct şi prompt la întrebarea pe care i-o pusesem în taină lui Dumnezeu. Corul repetă iar şi iar îndemnul: „Rezistă, bătrân soldat!” Am simţit că nu mai era nimeni în biserică în afară de mine, iar Dumnezeu îmi vorbea direct. Uneori când ne rugăm, răspunsul vine într-un mod liniştit, discret, astfel, dacă nu suntem foarte atenţi, putem să nu-l auzim. De data aceasta, Dumnezeu nu a fost subtil. A văzut că Satana şi-a intensificat atacurile psihologice asupra mea. Dumnezeu a contracarat imediat, direct şi explicit, pentru a mă apăra. Cuvintele nu au fost ascunse într-o parabolă sau într-o predică meşteşugită. Dumnezeu mi-a spus simplu, prin cântec: „Rezistă! Ştiu prin ce treci şi am situaţia în mână. Nu renunţa acum! Păstrează-ţi încrederea!” Am sărit în picioare, recunoscând cu umilinţă sfaturile lui Dumnezeu.

  Bătrânul soldat din mine va rezista, nu va renunţa niciodată. Voi avea încredere şi voi ieşi biruitoare deoarece harul lui Dumnezeu este suficient. Provocările cu care ne confruntăm în fiecare zi ne par uneori insurmontabile, dar Dumnezeu este suficient de puternic să ne treacă prin ele până la capăt.

  Aşa că, indiferent de munţii pe care îi ai în faţă, fii sigur că Dumnezeu poate şi doreşte să te susţină. Întăreşte-te, prietene! Păstrează-ţi credinţa!

  Beverly P. Gordon

  Lupta credinței - 2018. Bătrânul soldat din mine va rezista, nu va renunţa niciodată. Voi avea încredere şi voi ieşi biruitoare deoarece harul lui Dumnezeu este suficient. Provocările cu care ne confruntăm în fiecare zi ne par uneori insurmontabile, dar Dumnezeu este suficient de puternic să ne treacă prin ele până la capăt.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...