Când Dumnezeu spune „nu”

  Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea şi du-mă pe calea veşniciei! – Psalmii 139:23, 24

  Pentru mulţi creştini, printre care şi eu, căutarea răspunsurilor din partea lui Dumnezeu la problemele vieţii este un lucru obişnuit, de zi cu zi.

  Copil fiind, am învăţat la Şcoala de Sabat că atunci când îi cerem ceva, Dumnezeu poate să răspundă „da”, „nu” sau „poate”. Trebuie să recunosc că răspunsul care mă deranjează cel mai mult este „nu”.

  Într-o duminică, o prietenă dragă mi-a cerut să mă rog împreună cu ea, deoarece avea nevoie de un răspuns. Era referitor la ceva foarte important pentru ea, iar eu am acceptat bucuroasă să ne rugăm. Răspunsul avea să vină miercurea următoare. Asa că ne-am rugat şi iar ne-am rugat şi soţul meu s-a unit de asemenea cu noi în rugăciune, cerându-I lui Dumnezeu un răspuns pozitiv.

  A venit ziua de miercuri, când am primit un mesaj de la prietena mea în care îmi spunea că nu a primit răspunsul pe care îl dorea. Era evident că Dumnezeu spusese „nu .

  Era distrusă. Ea păşise prin credinţă în această situaţie şi chiar cheltuise bani, fiind convinsă că va primi un răspuns pozitiv.

  Am sunat-o imediat.

  Printre suspine, mi-a spus că era dezamăgită de răspunsul lui Dumnezeu şi că nu înţelegea de ce Dumnezeu spusese „nu”. Am ascultat-o, am înţeles-o, iar la final i-am spus: „Ştiu că nu acesta este răspunsul pe care ţi-l doreai. Dar dacă Dumnezeu spune „nu”, ştie El de ce. El ştie mai mult decât ştim noi. Alină-te cu gândul acesta.” Când am închis telefonul, am început să mă gândesc la răspunsurile negative pe care le primisem eu şi la numeroasele ocazii în care am fost mânioasă şi dezamăgită că Dumnezeu nu răspunsese aşa cum dorisem. Mi-a fost uşor să-i dau sfaturi prietenei mele, dar îmi era greu să aplic aceste sfaturi la viaţa mea.

  Cu toate acestea, ce îi spusesem era adevărat. Dumnezeu cunoaşte trecutul, prezentul şi viitorul. El mă cunoaşte pe mine. Îmi cunoaşte viaţa, dorinţele şi caracterul. Deci, când zice „nu”, trebuie să mă încred în El, datorită lucrurilor pe care le cunoaşte. El face ce este mai bine pentru mine. Da, este greu de acceptat, dar acesta este adevărul.

  Aşadar, mă rog ca în următoarea ocazie în care El îmi spune „nu”, să-mi reamintească de asemenea cuvintele pe care i le-am spus prietenei mele şi să mă ajute să accept răspunsul Lui şi să am încredere în atotştiinţa Lui.

  Heather-Dawn Small

  Când Dumnezeu spune „nu” - 2018. Dumnezeu cunoaşte trecutul, prezentul şi viitorul. El mă cunoaşte pe mine. Îmi cunoaşte viaţa, dorinţele şi caracterul. Deci, când zice „nu”, trebuie să mă încred în El, datorită lucrurilor pe care le cunoaşte. El face ce este mai bine pentru mine. Da, este greu de acceptat, dar acesta este adevărul.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...