Comorile unui copil

  Şi Isus le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia cerurilor este a celor ca ei.” – Matei 19:14

  Căţăratul în copaci, gătitul în joacă, pictura, joaca cu păpuşile, desenul, participarea la activităţile unui club, modelarea plastilinei, mersul pe bicicletă, şi lista poate continua. Aceste activităţi şi multe altele au fost distracţia mea în copilărie şi parte a procesului de maturizare în mod sănătos.

  Când ne aducem aminte de copilărie, cu siguranţă ne vin în minte anumite întâmplări comice, cu care ne distrăm şi de care râdem copios atunci când le povestim într-un cerc de prieteni şi rude.

  Îmi amintesc de o zi din copilăria mea când eu şi sora mea ne jucam. Pregăteam mâncare falsă în micuţa noastră casă de lemn, pentru vărul nostru Maikon. Am încercat să-l obligăm să bea „ciocolată caldă”. În realitate, era pământ fin, pe care îl luasem de pe marginea drumului şi îl amestecasem cu apă. Din fericire, Maikon a reuşit să scape de chin, dând dovadă de multă abilitate!

  Când mă gândesc la copilăria mea, îmi amintesc că am fost întotdeauna mult mai curioasă decât media copiilor de vârsta mea, încercând să descifrez necunoscutul. Oamenii îmi păreau nişte cufere de comori, gata să fie deschise, şi fiecare loc din casa mea era plin de obiecte ciudate, gata să fie descoperite.

  Noi, adulţii, îi admirăm pe copii pentru sinceritatea lor şi mai ales pentru faptul că nu sunt limitaţi la o singură concepţie asupra lumii. Ei sunt deschişi la explicaţii noi, care să-i ajute să găsească răspuns la lungul lor şir de întrebări. O problemă majoră pentru cei mai mulţi dintre adulţi este faptul că rutina ne omoară dorinţa de a descoperi lucruri noi în fiecare zi. Ne mulţumim cu locul în care ne aflăm. Pentru că ne-am pierdut simţul curiozităţii, ne amăgim cu gândul că am atins vârful Everest – în înţelegerea noastră – când de fapt nu am parcurs nici primii 500 de metri din urcarea noastră.

  Când Isus a spus că cei mici nu trebuie să fie luaţi din preajma Sa, citesc printre rânduri şi interpretez că voia Sa este ca noi să nu ne pierdem dorinţa de a căuta modalităţi noi şi mai bune de a ne trăi viaţa. El vrea ca noi să ne trăim viaţa înţelegând mai bine voia Lui pentru noi. Isus doreşte ca, precum un copil se încrede în părinţii săi, la fel şi noi să venim la El şi să ne bucurăm de protecţia Sa, de planurile pe care ie are pentru noi şi de dragostea Sa.

  Mayla Magaieski Graepp

  Comorile unui copil - 2018. Hristos vrea ca noi să ne trăim viaţa înţelegând mai bine voia Lui pentru noi. Isus doreşte ca, precum un copil se încrede în părinţii săi, la fel şi noi să venim la El şi să ne bucurăm de protecţia Sa, de planurile pe care ie are pentru noi şi de dragostea Sa.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...