Ochiul Său care veghează

  Domnul este păzitorul tău. Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. – Psalmii 121:5

  Cu câţiva ani în urmă am locuit într-o ţară în care mijloacele de siguranţă erau rudimentare, dar constituiau un lucru primordial. Casele trebuiau protejate de hoţi prin gratii montate la uşi şi ferestre, ceea ce le făcea să arate ca nişte închisori. Meşteşugarii însă făceau din fier frumoase opere de artă.

  Casa cu două etaje în care locuiam avea o curte împrejmuită cu un gard de cărămidă şi sârmă ghimpată deasupra. Am apreciat aceste măsuri de siguranţă, deoarece adesea a trebuit să stau singură în acea ţară timp de mai multe săptămâni la rând. Într-o zi, totuşi, am aflat că acele măsuri de siguranţă se puteau întoarce împotriva mea.

  Era vineri după-amiază, iar ajutorul meu îmi spăla maşina în vederea Sabatului. Am deschis uşa casei şi am ieşit afară să vorbesc cu el. Cât eu eram afară, o pală de vânt a trântit uşa în spatele meu. Uşa se încuiase, iar cheile erau pe dinăuntru. M-am panicat. Nu aveam cum să intru înapoi în casă, deoarece aveam gratii la toate uşile şi ferestrele. Ajutorul meu era îngrijorat, aşa că a dat roată casei, pentru a vedea dacă poate găsi un loc prin care să pot intra. Nu a găsit nimic. Eram într-o mare încurcătură: era vineri, apunea soarele şi era greu să găseşti un lăcătuş în ţara aceea.

  Singurul lucru pe care îl puteam face era să mă rog. I-am spus ajutorului meu că aveam de gând să mă rog lui Dumnezeu. Am stat în picioare lângă uşă şi m-am rugat în tăcere atotputernicului meu Dumnezeu. I-am spus Lui problema pe care o aveam şi faptul că trebuia să intru în casă până se întuneca. L-am rugat să deschidă uşa şi prin credinţă am pus mâna pe clanţă pentru a intra. Şi, minune, uşa s-a deschis! Am păşit înăuntru lăudându-L pe Dumnezeu şi mulţumind pentru intervenţia Sa! Cred cu tărie că a vrut ca eu să ştiu că El a fost cel care a deschis uşa, deoarece, chiar atunci, a venit o altă pală de vânt şi cu un zgomot puternic a închis uşa în spatele meu. Am încercat să o deschid din interior, dar nu am putut. Am folosit o altă uşă pentru a ieşi afară şi am încercat să deschid uşa de la intrare prin exterior, dar nu am reuşit. Uşa era închisă bine atât pe interior, cât şi pe exterior. Timp de multe zile nu a putut nimeni să o deschidă, drept pentru care am fost sfătuită să schimb încuietoarea.

  Ce Dumnezeu puternic! Ce experienţă şi mărturie pentru ajutorul meu! Mi-a amintit de asemenea că Domnul este întotdeauna gata să ne răspundă la rugăciuni, indiferent cât de nesemnificativă ar putea părea cererea. Ce Dumnezeu minunat!

  Flore Aubry Hamilton

  Ochiul Său care veghează - 2018. Ce Dumnezeu puternic! Ce experienţă şi mărturie pentru ajutorul meu! Mi-a amintit de asemenea că Domnul este întotdeauna gata să ne răspundă la rugăciuni, indiferent cât de nesemnificativă ar putea părea cererea. Ce Dumnezeu minunat!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...