Ochiul Său care veghează

  Domnul este păzitorul tău. Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă. – Psalmii 121:5

  Cu câţiva ani în urmă am locuit într-o ţară în care mijloacele de siguranţă erau rudimentare, dar constituiau un lucru primordial. Casele trebuiau protejate de hoţi prin gratii montate la uşi şi ferestre, ceea ce le făcea să arate ca nişte închisori. Meşteşugarii însă făceau din fier frumoase opere de artă.

  Casa cu două etaje în care locuiam avea o curte împrejmuită cu un gard de cărămidă şi sârmă ghimpată deasupra. Am apreciat aceste măsuri de siguranţă, deoarece adesea a trebuit să stau singură în acea ţară timp de mai multe săptămâni la rând. Într-o zi, totuşi, am aflat că acele măsuri de siguranţă se puteau întoarce împotriva mea.

  Era vineri după-amiază, iar ajutorul meu îmi spăla maşina în vederea Sabatului. Am deschis uşa casei şi am ieşit afară să vorbesc cu el. Cât eu eram afară, o pală de vânt a trântit uşa în spatele meu. Uşa se încuiase, iar cheile erau pe dinăuntru. M-am panicat. Nu aveam cum să intru înapoi în casă, deoarece aveam gratii la toate uşile şi ferestrele. Ajutorul meu era îngrijorat, aşa că a dat roată casei, pentru a vedea dacă poate găsi un loc prin care să pot intra. Nu a găsit nimic. Eram într-o mare încurcătură: era vineri, apunea soarele şi era greu să găseşti un lăcătuş în ţara aceea.

  Singurul lucru pe care îl puteam face era să mă rog. I-am spus ajutorului meu că aveam de gând să mă rog lui Dumnezeu. Am stat în picioare lângă uşă şi m-am rugat în tăcere atotputernicului meu Dumnezeu. I-am spus Lui problema pe care o aveam şi faptul că trebuia să intru în casă până se întuneca. L-am rugat să deschidă uşa şi prin credinţă am pus mâna pe clanţă pentru a intra. Şi, minune, uşa s-a deschis! Am păşit înăuntru lăudându-L pe Dumnezeu şi mulţumind pentru intervenţia Sa! Cred cu tărie că a vrut ca eu să ştiu că El a fost cel care a deschis uşa, deoarece, chiar atunci, a venit o altă pală de vânt şi cu un zgomot puternic a închis uşa în spatele meu. Am încercat să o deschid din interior, dar nu am putut. Am folosit o altă uşă pentru a ieşi afară şi am încercat să deschid uşa de la intrare prin exterior, dar nu am reuşit. Uşa era închisă bine atât pe interior, cât şi pe exterior. Timp de multe zile nu a putut nimeni să o deschidă, drept pentru care am fost sfătuită să schimb încuietoarea.

  Ce Dumnezeu puternic! Ce experienţă şi mărturie pentru ajutorul meu! Mi-a amintit de asemenea că Domnul este întotdeauna gata să ne răspundă la rugăciuni, indiferent cât de nesemnificativă ar putea părea cererea. Ce Dumnezeu minunat!

  Flore Aubry Hamilton

  Ochiul Său care veghează - 2018. Ce Dumnezeu puternic! Ce experienţă şi mărturie pentru ajutorul meu! Mi-a amintit de asemenea că Domnul este întotdeauna gata să ne răspundă la rugăciuni, indiferent cât de nesemnificativă ar putea părea cererea. Ce Dumnezeu minunat!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...