Bicicleta distrusă

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  Cu mulţi ani în urmă, eu şi soţul meu Cyril am locuit într-un sat numit Chip-perfield.

  Cyril trebuia să meargă cu bicicleta aproximativ 11 kilometri către şcoală în fiecare zi şi desigur 11 kilometri înapoi spre casă, după o zi întreagă de predat.

  Într-o zi – aproape de finalul semestrului, când atât profesorii, cât şi elevii erau obosiţi – aşteptam ca Cyril să se întoarcă acasă la timp pentru ceai. Mă uitam afară prin uşa de la intrare când am văzut ceva neobişnuit: o pălărie ascuţită se mişca încet de cealaltă parte a gardului nostru înalt. Mi-am dat seama că pălăria aparţinea unui poliţist, deoarece insigna de poliţist era prinsă în faţă. Era un poliţist în spatele gardului de la intrare.

  Un moment mai târziu, un al doilea poliţist a intrat, a traversat curtea şi a mers pe aleea din grădină direct către mine.

  M-a salutat cu amabilitate şi mi-a spus:

  – Soţul dumneavoastră a suferit un accident. Se află la Peace Memorial Hospital din Watford (la 16 kilometri distanţă de casa noastră). Din păcate, s-a izbit de o autocisternă de benzină.

  În timp ce mi-l imaginam pe soţul meu izbindu-se de camionul care transporta benzină, am întrebat nerăbdătoare despre starea lui. Ca răspuns la şocul şi întrebările pe care le aveam, poliţistul a continuat:

  – Soţul dumneavoastră nu are oase rupte.

  La acest punct în conversaţia noastră, un poliţist foarte înalt a ieşit din spatele gardului – acela a cărui caschetă o văzusem mişcându-se. Căra rămăşiţele bicicletei acum distruse a soţului meu. De fapt, era ruptă în două.

  M-am uitat repede la amalgamul acela de fiare şi m-am întrebat cum a putut supravieţui soţul meu impactului. Apoi mi-am dat seama că acel poliţist înalt ascunsese ce mai rămăsese din bicicletă pentru ca eu să nu am un şoc înainte de a şti deznodământul accidentului. Deşi Cyril nu avea oase rupte, se alesese totuşi cu un mare cucui la cap. După un somn de 15 ore, el s-a trezit şi a fost în stare să stea în şezut. Câteva zile mai târziu s-a întors acasă. Cât de recunoscători am fost pentru ocrotirea lui Dumnezeu!

  Tu nu te bucuri că îngerii Săi tabără în fiecare zi în jurul nostru?

  Monica Vesey

  Bicicleta distrusă - 2018. Deşi Cyril nu avea oase rupte, se alesese totuşi cu un mare cucui la cap. După un somn de 15 ore, el s-a trezit şi a fost în stare să stea în şezut. Câteva zile mai târziu s-a întors acasă. Cât de recunoscători am fost pentru ocrotirea lui Dumnezeu! Tu nu te bucuri că îngerii Săi tabără în fiecare zi în jurul nostru?
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...