Bicicleta distrusă

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  Cu mulţi ani în urmă, eu şi soţul meu Cyril am locuit într-un sat numit Chip-perfield.

  Cyril trebuia să meargă cu bicicleta aproximativ 11 kilometri către şcoală în fiecare zi şi desigur 11 kilometri înapoi spre casă, după o zi întreagă de predat.

  Într-o zi – aproape de finalul semestrului, când atât profesorii, cât şi elevii erau obosiţi – aşteptam ca Cyril să se întoarcă acasă la timp pentru ceai. Mă uitam afară prin uşa de la intrare când am văzut ceva neobişnuit: o pălărie ascuţită se mişca încet de cealaltă parte a gardului nostru înalt. Mi-am dat seama că pălăria aparţinea unui poliţist, deoarece insigna de poliţist era prinsă în faţă. Era un poliţist în spatele gardului de la intrare.

  Un moment mai târziu, un al doilea poliţist a intrat, a traversat curtea şi a mers pe aleea din grădină direct către mine.

  M-a salutat cu amabilitate şi mi-a spus:

  – Soţul dumneavoastră a suferit un accident. Se află la Peace Memorial Hospital din Watford (la 16 kilometri distanţă de casa noastră). Din păcate, s-a izbit de o autocisternă de benzină.

  În timp ce mi-l imaginam pe soţul meu izbindu-se de camionul care transporta benzină, am întrebat nerăbdătoare despre starea lui. Ca răspuns la şocul şi întrebările pe care le aveam, poliţistul a continuat:

  – Soţul dumneavoastră nu are oase rupte.

  La acest punct în conversaţia noastră, un poliţist foarte înalt a ieşit din spatele gardului – acela a cărui caschetă o văzusem mişcându-se. Căra rămăşiţele bicicletei acum distruse a soţului meu. De fapt, era ruptă în două.

  M-am uitat repede la amalgamul acela de fiare şi m-am întrebat cum a putut supravieţui soţul meu impactului. Apoi mi-am dat seama că acel poliţist înalt ascunsese ce mai rămăsese din bicicletă pentru ca eu să nu am un şoc înainte de a şti deznodământul accidentului. Deşi Cyril nu avea oase rupte, se alesese totuşi cu un mare cucui la cap. După un somn de 15 ore, el s-a trezit şi a fost în stare să stea în şezut. Câteva zile mai târziu s-a întors acasă. Cât de recunoscători am fost pentru ocrotirea lui Dumnezeu!

  Tu nu te bucuri că îngerii Săi tabără în fiecare zi în jurul nostru?

  Monica Vesey

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...