Iubire fermă

  Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă dar şi pocăieşte-te! – Apocalipsa 3:19

  Am urmărit cu mulţi ani în urmă un documentar despre dragostea fermă şi mi s-a părut destul de interesant. Părinţii care şi-au iubit copiii neascultători, dar care nu le-au tolerat comportamentul greşit, le-au oferit un ultimatum. Copilul trebuia să semneze un document care conţinea termenii şi condiţiile corespunzătoare avantajului de a locui în casa părintească, lucruri pe care trebuia să le accepte, dacă dorea să rămână. Uneori ei îşi testau părinţii şi renegau acordul, dar li se acorda o a doua şansă dacă le părea rău.

  Tatăl nostru ceresc a fost nevoit să apeleze la o dragoste fermă din cauza naturii noastre rebele. De la creaţie, El a expus termenii şi condiţiile care aveau să ne garanteze un loc în căminul Său. Le-a vorbit direct lui Adam şi Evei şi le-a oferit instrucţiuni clare pentru a putea trăi în Eden. Se puteau bucura de toate privilegiile atâta timp cât se abţineau de la a consuma un anumit fruct. Ei nu şi-au respectat partea de înţelegere, Dumnezeu a aplicat dragostea fermă şi au fost alungaţi de acasă.

  Şi copiilor lui Israel, cât au rătăcit prin pustie timp de patruzeci de ani, li s-au prezentat termenii şi condiţiile legământului lor, prin conducătorul lor Moise. Ei le-au încălcat în mod repetat, iar Dumnezeu a fost din nou nevoit să aplice dragostea fermă. Şi-au făcut un viţel de aur şi au fost năpădiţi de o molimă. S-au plâns de mană, iar Dumnezeu le-a trimis prepeliţe, care i-au îmbolnăvit. Revolta Măriei i-a adus acesteia lepra. Se pare că erau în permanentă revoltă şi încălcare a termenilor şi condiţiilor date, fără să înveţe din greşelile făcute, întotdeauna punându-L la încercare pe Dumnezeu. Prin urmare, celor mai mulţi dintre cei care au început călătoria nu li s-a permis să intre în ţara promisă, iar cei care au intrat au datorat acest lucru intervenţiei lui Moise şi harului lui Dumnezeu.

  Nu este trist că şi noi am continuat această tradiţie? Ştim că avem pregătită o casă veşnică, pe care s-o împărţim cu Tatăl nostru ceresc, un cămin lipsit de infrac-ţionalitate, terorism, boală, moarte, şi toate celelalte urmări ale păcatului. În Biblie, care acum este disponibilă în multe limbi şi versiuni, avem expuşi termenii şi condiţiile pentru moştenirea acestei case. Avem avantajul de a învăţa din experienţa celor prezentaţi în Biblie. Cu toate acestea, şi noi continuăm să-L testăm pe Dumnezeu. Mijlocirea lui Hristos este cea care ne-a protejat şi ne protejează de răsplata pe care o merităm. Fie ca zilnic să ne reînnoim contractul cu Dumnezeu şi, cu ajutorul Său, să ne străduim să evităm încălcarea lui, pentru a putea trăi în casa cerească.

  Cecelia Grant

  Iubire fermă - 2018. Mijlocirea lui Hristos este cea care ne-a protejat şi ne protejează de răsplata pe care o merităm. Fie ca zilnic să ne reînnoim contractul cu Dumnezeu şi, cu ajutorul Său, să ne străduim să evităm încălcarea lui, pentru a putea trăi în casa cerească.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...