Câmpul de rapiță

  Căci Dumnezeu, care a zis: „Să lumineze lumina din întuneric”, ne-a luminat inimile, ca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos. – 2 Corinteni 4:6

  Eu şi soţul meu preferăm vremea mohorâtă atunci când călătorim pe distanţe lungi vara – nu avem dureri de cap de la faptul că strângem din ochi paisprezece ore la rând. Totuşi, când vremea este înnorată, sufletele noastre nu sunt cu adevărat fericite. Cu câţiva ani în urmă, într-o zi înnorată de iulie, am pornit la drum într-o călătorie lungă. Larry a pus ultimele bagaje în portbagajul maşinii şi a îngrămădit o pernă în spatele scaunului din dreapta faţă, în cazul în care pasagerul ar dori să tragă un pui de somn. Am pus la pachet sendvişuri, morcov tăiat beţe şi sticle de apă în lada frigorifică. Am încuiat şi am plecat spre Nord, sperând să ajungem acasă la fiul nostru în trei zile.

  Trei ore, 303 kilometri: Whitecourt, Alberta. Ne oprim, ne întindem, luăm micul dejun şi facem schimb la şofat. Vremea înnorată continuă. Cinci ore şi 59 de minute, 625 kilometri: Beaverlodge, Alberta. Trecem uşor pe lângă o sculptură de 4,5 metri înălţime a unui castor. A început să plouă. Am hotărât să nu facem nicio fotografie. Şapte ore şi un minut, 714 kilometri: Dawson Creek, British Columbia, începutul autostrăzii Alaska. Ploaia se oprise de o oră, dar eram plictisiţi şi apatici din cauza vremii mohorâte. Eu trag un pui de somn, în timp ce Larry conduce. Şapte ore şi 30 de minute, 765 kilometri: Cerul continuă să fie gri. Suntem aproape de Taylor, British Columbia, când mă trezesc.

  – Îmi place mereu să privesc valea adâncă pe măsură ce coborâm spre Peace River, îi spun eu lui Larry.

  El sugerează să facem un picnic pe partea opusă.

  Dau din cap aprobator, aşteptând cu nerăbdare să coborâm, dar apoi privesc platoul.

  – Uită-te! strig eu încântată şi arăt spre câmpul de rapiţă din depărtare. Cerul e acoperit complet de nori, dar câmpul este auriu. Străluceşte. În ciuda zilei gri, mohorâte, câmpul de flori străluceşte, înviorând peisajul până la linia orizontului. Nu reflectă lumina, ci pare cumva să o creeze din interior.

  De-a lungul anilor, m-am gândit adesea la acel câmp de rapiţă. Şi eu vreau să strălucesc, nu doar în concediu, ci şi când am un teanc de eseuri pe care trebuie să le notez. Nu doar când sunt cu prietenii sau când sărbătoresc naşterea unui nepot, ci şi când fac cumpărături, când duc gunoiul, când particip la o şedinţă de comitet sau am de luat o decizie grea.

  Nu vreau doar să reflect bucurie; vreau ca bucuria să facă parte din viaţa mea, astfel încât să strălucească din sufletul meu.

  Denise Dick Herr

  Câmpul de rapiță - 2018. Vreau să strălucesc, nu doar în concediu, ci şi când am un teanc de eseuri pe care trebuie să le notez. Nu doar când sunt cu prietenii sau când sărbătoresc naşterea unui nepot, ci şi când fac cumpărături, când duc gunoiul, când particip la o şedinţă de comitet sau am de luat o decizie grea.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...