Vieți modificate cu un scop

  El ţine în mână sufletul a tot ce trăieşte, suflarea oricărui trup omenesc. – Iov 12:10

  Vei respira de aproximativ 18 ori în minutul următor, de o mie de ori în ora ur-mătoare şi de 26 000 de ori până la finalul zilei. În anul care a trecut ai respirat de aproximativ 9,5 milioane de ori. Unii dintre voi aţi trecut prin momente de durere intensă, de singurătate, de frică şi de pierdere a cuiva drag.

  Poate că vă făceaţi planuri de căsătorie. Nunta nu a avut loc şi aţi învăţat astfel să purtaţi haina singurătăţii cu demnitate şi cu graţie. Unii dintre voi sunteţi părinţi sau bunici şi asistaţi la modul în care Satana îi ademeneşte pe copiii sau pe nepoţii dumneavoastră pe calea către distrugere. Nu aveţi nici cea mai vagă idee despre unde ar putea fi sau ce ar putea face astăzi.

  În ziua în care ai fost diagnosticată cu cancer ţi-a fost frică. Ai simţit teamă şi nesiguranţă, gândindu-te dacă vei mai fi în viaţă să-ţi vezi fiica maturizându-se şi transformându-se într-o tânără frumoasă. Iar acum, nu îţi este uşor să depăşeşti amărăciunea cu care ai rămas după ce ai descoperit infidelitatea soţului tău. De asemenea, nu este uşor să-ţi găseşti curajul de a ieşi dintr-o relaţie toxică. Dar ai găsit acea putere.

  Când ţi-a murit copilul, L-ai blestemat pe Dumnezeu. Când ţi-ai pierdut pe neaşteptate mama, lumea ta s-a prăbuşit. Dar noi, cei care supravieţuim morţii unei persoane dragi, trebuie să mergem mai departe. Dumnezeu ne acordă acele 26 000 de respiraţii pe zi cu un scop. Situaţiile în care ne aflăm nu sunt rezultatul şansei sau al norocului, fie el bun sau rău. Dumnezeu fie le-a permis, fie le-a decretat.

  Poate că te afli într-o ţară străină, departe de toţi cei la care ţii, sau eşti închis şi te lupţi să supravieţuieşti în circumstanţe inimaginabile. Poate că eşti mistuită de furie sau te afunzi în cea mai adâncă disperare. Oricare ar fi situaţia, Dumnezeu nu te va abandona niciodată. Deşi s-ar putea să nu pară aşa, situaţiile prin care trecem sunt oportunităţi, nu catastrofe. Vieţile noastre au fost modificate cu un scop. Indiferent de modul în care au fost schimbate vieţile noastre, faptul că încă mai putem respira este o favoare din partea lui Dumnezeu.

  Psalmistul declară: „Tot ce are suflare să laude pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul!” (Psalmii 150:6). Aşadar, să-L lăudăm cu suflul pe care El ni-l dă cu atâta bunăvoinţă. Să-I mulţumim pentru ocaziile unice pe care ni le oferă şi să acceptăm pacea pe care ne-o dă.

  Avery Davis

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...