Fiți plini de Duhul Sfânt, nu de alcool

  Vinul este batjocoritor, băuturile tari sunt gălăgioase; oricine se îmbată cu ele nu este înţelept. – Proverbele 20:1

  Când eram adolescentă, majoritatea prietenilor mei consumau alcool. Sub influenţa lui, unele au avut sarcini neplanificate şi o fată şi-a riscat fără să vrea viaţa, combinând alcool cu medicamentele pe care le lua. Un alt băiat s-a rănit grav când maşina pe care o conducea s-a lovit cu viteză mare de un stâlp.

  Satana foloseşte alcoolul pentru a produce degradarea omenirii. El se asigură că acesta este disponibil şi acceptat din punct de vedere social în aşa măsură, încât este mai puţin acceptabil să te abţii de la consumul de alcool! Şi ca şi cum asta nu ar fi de ajuns, ştiinţa medicală promovează acum un consum moderat de alcool pentru sănătatea inimii, deşi nu menţionează asocierea dintre alcool şi cancer, în special cancer de sân. De fapt, vegetalele şi apa pe care tânărul Daniel le-a ales ca alimentaţie în Babilon – şi activitatea fizică regulată – sunt mai eficiente în prevenirea cancerului, în bolile de inimă şi pentru funcţia cognitivă decât orice cantitate de alcool.

  Alcoolul contribuie la o treime din accidentele rutiere şi este un factor în foarte multe cazuri de violenţă domestică şi abuz împotriva copiilor, lucruri care distrug familii şi indivizi. De curând, vecinii noştri au pornit o ceartă. Am fost zguduiţi de cuvintele mânioase pe care şi le-au strigat unul altuia, în timp ce emoţiile le scăpau de sub control. Alcoolul erodase deja o altă relaţie frumoasă.

  Cum sunt de patru ori mai mulţi „băutori periodici” (cei care beau când au o problemă) decât alcoolici în Statele Unite, Audrey Kishline a înfiinţat Moderation Management, un grup de sprijin pentru cei care vor să reducă cantitatea de alcool pe care o consumă, dar nu să renunţe definitiv la alcool. La şase ani de la fondarea grupului, a avut o criză personală, s-a îmbătat şi a condus pe autostradă pe contrasem, omorând două persoane. A fost găsită vinovată de omucidere şi condamnată la închisoare. Alcoolul slăbeşte controlul de sine, dar tocmai de control de sine avem nevoie pentru a ajunge la moderaţie.

  În Efeseni 5:18, Pavel scrie: „Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.” Duhul Sfânt are ca roade „dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor” (Galateni 5:22,23). Contrastul cu Proverbele 23:29,30 este izbitor – vaiete, oftări, neînţelegeri, plângeri, răni fără cauză, ochi roşii şi cei care „se duc să golească paharul cu vin amestecat”. Sfatul lui Dumnezeu este pentru binele nostru. Căutaţi să fiţi plini de Duhul Sfânt, nu de alcool. Alegeţi fie una, fie cealaltă variantă, căci nu le puteţi avea pe amândouă.

  Nerida McKibben

  Fiți plini de Duhul Sfânt, nu de alcool - 2018. Pavel scrie: „Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.” Roada Duhului este în contrast cu Proverbele 23:29,30 - vaiete, oftări, neînţelegeri, plângeri, răni fără cauză, ochi roşii. Sfatul lui Dumnezeu este pentru binele nostru. Căutaţi să fiţi plini de Duhul Sfânt, nu de alcool.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...