Voința mea sau voia lui Dumnezeu

  „Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi, fa că-se nu voia Mea, ci a Ta.” – Luca 22:42

  Cred că Dumnezeu are un plan cu fiecare persoană care se naşte în această lume. În ciuda circumstanţelor, naşterea ta nu a fost o greşeală. Întotdeauna le spun elevilor mei că trebuie să afle care este scopul pentru care au venit pe lume. „Ce te deosebeşte de ceilalţi?” îi întreb. Când descoperă şi muncesc pentru împlinirea scopului vieţii lor, găsesc fericirea. Prin rugăciune, citirea Cuvântului Său, vocea Duhului Sfânt şi prieteni credincioşi, Dumnezeu îşi va descoperi voia pentru vieţile noastre. Dumnezeu ne va arăta care sunt talentele noastre speciale, fie ele mici sau mari, talente care ne definesc.

  Însă Dumnezeu nu ne poate descoperi întotdeauna voia Sa cât timp noi ne agăţăm de propria voinţă. Uneori, voia Lui este evidentă. Odată i-am spus unei prietene care pornea într-o călătorie: „Sper să găseşti ceea ce cauţi, deoarece uneori străbaţi lumea căutând fericirea, iar ea a fost întotdeauna sub nasul tău. Uneori trebuie să te găseşti mai întâi pe tine însăţi. Stabileşte-ţi priorităţile în viaţă în funcţie de Biblie. Îţi vei găsi echilibrul când vei ajunge să cunoşti ce îţi place şi ce nu.”

  Ai încredere că Dumnezeu are planuri mari cu tine. Ce asigurare minunată este aceea de a şti că şi atunci când umblăm prin valea umbrei morţii Dumnezeu este cu noi. Biblia nu spune că nu vom avea parte de provocări, ci că Dumnezeu ne va purta prin acele încercări. Tot ce trebuie să ştim noi, creştinii, este că Mântuitorul nostru trăieşte. El ne garantează viaţa atât pe acest pământ, cât şi în lumea viitoare. Ce Dumnezeu uimitor!

  Prin puterea lui Hristos, să ne supunem Lui voinţa. El ne va face în stare să fim o forţă constructivă, care luptă împotriva întunericului acestei lumi. O forţă care stă de partea binelui, indiferent de consecinţe. Trăind după voia Sa, adevărul Său va străluci asupra altora. Prin noi, Dumnezeu aduce speranţă celor neajutoraţi şi sens vieţilor celor care nu se simt apreciaţi. Alţii vor dori să ştie mai mult despre voia Sa pentru vieţile lor. Suflete pot fi câştigate atunci când trăim după voia lui Dumnezeu – nu conform cu voinţa noastră.

  Doamne, facâ-se voia Ta în vieţile noastre astăzi. Învaţă-ne, cât încă mai suntem tineri, să Te recunoaştem. Nu permite ca experienţele din trecut să ne răpească moştenirea pe care ai promis-o celor care trăiesc după voia Ta. Dă-ne curajul de a umbla în lumina pe care Tu ai pus-o în calea noastră.

  Deborah Matshaya

  Voința mea sau voia lui Dumnezeu - 2018. Ai încredere că Dumnezeu are planuri mari cu tine. Ce asigurare minunată este aceea de a şti că şi atunci când umblăm prin valea umbrei morţii Dumnezeu este cu noi. Biblia nu spune că nu vom avea parte de provocări, ci că Dumnezeu ne va purta prin acele încercări. Tot ce trebuie să ştim noi, creştinii, este că Mântuitorul nostru trăieşte.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...