Articolul precedentSă spunem păcatului pe nume
  Articolul următorSă ținem sus stindardul

  Seri de vară

  Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei… – Geneza 3:8

  Serile de vară se aşază peste cartier cu exaltarea blândă a discurilor Frisbee care zboară prin aer şi cu roşiile împrumutate de la vecini. Ne provoacă un fel de intoxicaţie, dar una sănătoasă şi permisă.

  Sunt perfecte pentru a pune pe furiş buchete de flori pe treptele casei femeii care ţi-a găsit şi adus căţelul acasă de nenumărate ori şi pentru a merge să alergi pe câmp cu mai sus-amintitul câine, chiar dacă ai lucruri mai importante de făcut – doar pentru că el are nevoie de doza lui de seară de vară pentru a-i evita alte evadări. Iubesc serile de vară. Dintotdeauna le-am iubit.

  Amintiri: licurici într-un borcan. Bunătăţuri cumpărate de la camionul cu îngheţată. Jocuri de neuitat de-a v-aţi ascunselea cu băieţi chipeşi mai mari decât cei cu care ai îndrăzni să vorbeşti, de exemplu, într-un magazin.

  Şi mai multe amintiri: alergam ca vântul şi ca gândul. Mirosul focului de cărbune. Luptele cu seminţe de pepene roşu scuipate. Familie. Prieteni. Dumnezeu.

  În ultima vreme mă lupt cu o tristeţe profundă, existenţială. Sunt un compozitor melancolic, care s-a deprins cu sentimentele-i ce înregistrează o curbă descendentă din când în când. Acestea zac timp de o săptămână într-o masă amorlă, dureroasă, undeva în regiunea plexului solar, asemenea unei balene eşuate. Apoi, brusc, receptorii de serotonină din creierul meu intră în viteza a cincea şi balena ajunge miraculos din nou în mare.

  Ştiu că tristeţea aceasta va trece, dar acum mă apasă greu pe suflet. Iar antidotul, terapia mea, sunt serile de vară.

  Cred că Dumnezeu vrea să-mi spună, prin vremea perfectă, prin plăcerile simple şi vecinii amabili că uneori tot ce trebuie să fac pentru El – şi pentru oricine altcineva – este să mă bucur de darurile Sale.

  El vrea să mă uit spre cer şi să spun: „Mulţumesc!” Să rămân suspendată în timp, recunoscătoare pentru faptul că nu totul este trist, disperat sau dezamăgitor.

  Asta vrea pentru mine în seara aceasta, când stau în prezenţa Sa.

  Cred că voi accepta.

  Jennifer Jill Schwirzer

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...