Să creștem în har la picioarele lui Isus

  Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. – Efeseni 2:8

  Maria Magdalena este personajul meu preferat din Biblie. Eu cred că era o femeie „după inima lui Dumnezeu”. De fapt, sunt sigură! Vedeţi voi, Maria a petrecut fiecare ocazie pe care a avut-o la picioarele lui Isus. Ii cunoaştem deja povestea, dar aş vrea să o aduc în plan practic.

  Maria a fost transformată, a fost salvată prin credinţa ei. Ea a crescut în har în urma relaţiei sale cu Isus. Nu mai era la fel ca înainte. Viaţa ei păcătoasă de dinainte nu mai era, iar noua ei viaţă se forma la picioarele lui Isus. Sunt atât de multe aspecte uimitoare ale vieţii ei, dar cel care îmi transmite cele mai multe este prezenţa ei la cruce şi la mormântul gol.

  Aproape toţi îl abandonaseră pe Isus la cruce, dar nu şi Maria! Deşi avea inima frântă, ea a ales să fie aproape de Isus – şi acolo a rămas. Încă de la început, locul ei a fost lângă Isus (vezi Luca 10:39), iar în acea zi teribilă, tot lângă Isus o găsim (loan 19:25). Nu ar fi putut face nimic pentru a schimba lucrurile, aşa că a decis să fie cât mai aproape de El posibil. Îmi imaginez că Maria a adormit plângând în acea vineri noapte. Multe dintre noi plângem în diferite ocazii. Fiind femeie, mă pot pune în locul Măriei – cu siguranţă aş fi plâns!

  Dar partea care mie mi se pare a fi cea mai interesantă în povestea ei este momentul în care Isus îi vorbeşte în dimineaţa învierii. El pune în gura ei, gura unei femei – o femeie transformată – mesajul învierii. Maria a fost prima care a primit acest mesaj cu însărcinarea de a-L răspândi!

  Cum rămâne cu tine şi cu mine? Creştem noi în har? Răspândim noi mesajul Evangheliei? îi permitem lui Isus să fie la cârma vieţii noastre? „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă.” Este o afirmaţie aşa de importantă! Mântuirea este un dar de la Dumnezeu. Nu este ceva ce câştigăm ca urmare a faptelor noastre bune. Important este însă cum permitem acestui har să lucreze prin noi. Tu şi cu mine trebuie să fim la picioarele lui Isus în fiecare clipă a vieţilor noastre. Este singurul mod în care putem creşte în har.

  A doua venire a lui Isus vreau să mă găsească la picioarele Lui. Ce zi minunată va fi aceea, prietenii mei! Mă rog să creştem continuu în har prin credinţă.

  Erna Johnson

  Să creștem în har la picioarele lui Isus - 2018. Mântuirea este un dar de la Dumnezeu. Nu este ceva ce câştigăm ca urmare a faptelor noastre bune. Important este însă cum permitem acestui har să lucreze prin noi. Tu şi cu mine trebuie să fim la picioarele lui Isus în fiecare clipă a vieţilor noastre. Este singurul mod în care putem creşte în har.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...