Să creștem în har la picioarele lui Isus

  Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. – Efeseni 2:8

  Maria Magdalena este personajul meu preferat din Biblie. Eu cred că era o femeie „după inima lui Dumnezeu”. De fapt, sunt sigură! Vedeţi voi, Maria a petrecut fiecare ocazie pe care a avut-o la picioarele lui Isus. Ii cunoaştem deja povestea, dar aş vrea să o aduc în plan practic.

  Maria a fost transformată, a fost salvată prin credinţa ei. Ea a crescut în har în urma relaţiei sale cu Isus. Nu mai era la fel ca înainte. Viaţa ei păcătoasă de dinainte nu mai era, iar noua ei viaţă se forma la picioarele lui Isus. Sunt atât de multe aspecte uimitoare ale vieţii ei, dar cel care îmi transmite cele mai multe este prezenţa ei la cruce şi la mormântul gol.

  Aproape toţi îl abandonaseră pe Isus la cruce, dar nu şi Maria! Deşi avea inima frântă, ea a ales să fie aproape de Isus – şi acolo a rămas. Încă de la început, locul ei a fost lângă Isus (vezi Luca 10:39), iar în acea zi teribilă, tot lângă Isus o găsim (loan 19:25). Nu ar fi putut face nimic pentru a schimba lucrurile, aşa că a decis să fie cât mai aproape de El posibil. Îmi imaginez că Maria a adormit plângând în acea vineri noapte. Multe dintre noi plângem în diferite ocazii. Fiind femeie, mă pot pune în locul Măriei – cu siguranţă aş fi plâns!

  Dar partea care mie mi se pare a fi cea mai interesantă în povestea ei este momentul în care Isus îi vorbeşte în dimineaţa învierii. El pune în gura ei, gura unei femei – o femeie transformată – mesajul învierii. Maria a fost prima care a primit acest mesaj cu însărcinarea de a-L răspândi!

  Cum rămâne cu tine şi cu mine? Creştem noi în har? Răspândim noi mesajul Evangheliei? îi permitem lui Isus să fie la cârma vieţii noastre? „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă.” Este o afirmaţie aşa de importantă! Mântuirea este un dar de la Dumnezeu. Nu este ceva ce câştigăm ca urmare a faptelor noastre bune. Important este însă cum permitem acestui har să lucreze prin noi. Tu şi cu mine trebuie să fim la picioarele lui Isus în fiecare clipă a vieţilor noastre. Este singurul mod în care putem creşte în har.

  A doua venire a lui Isus vreau să mă găsească la picioarele Lui. Ce zi minunată va fi aceea, prietenii mei! Mă rog să creştem continuu în har prin credinţă.

  Erna Johnson

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...