Articolul precedentÎnnoirea puterii
  Articolul următorNoi Îl vedem pe Hristos pe cruce

  Curățați plantele și cultivați cele mai bune roade (1)

  Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia. – Galateni 5:22

  Cu câţiva ani în urmă am călătorit cu trenul din Diisseldorf, Germania, către Lisabona, Portugalia. Călătoria mi-a prilejuit vizitarea obiectivelor culturale minunate ale oraşelor de pe traseu: Paris, Miinchen, Innsbruck, Roma, Barcelona, Madrid.

  Trenul trecea cu viteză prin văile şi munţii minunaţi din Europa, iar atenţia mi-a fost atrasă de pomii fructiferi care creşteau pe spaliere (un copac sau un arbust care este dirijat să crească pe teren plat, adesea sprijinit de un perete sau un spalier). Tehnica spalierului reprezintă un mod eficient, dar şi frumos de a creşte pomi fructiferi. Cultivarea unui pom fructifer pe spalier este o tehnică ce necesită precizie şi poate dura câţiva ani, sau chiar mai mult. Nu este pentru cei care vor rezultate instant! Cultivarea pe spalier înseamnă o întârziere a rezultatelor pentru un grădinar.

  Un pom dirijat să crească pe spalier trăieşte mai mult şi are mai multe roade pe un spaţiu mai mic în comparaţie cu un pom nedirijat în acest fel. El devine, de asemenea, o sculptură vie, o mărturie frumoasă a interacţiunii dintre grădinar şi pom. În primul rând, scheletul pomului se formează prin curăţarea crengilor pentru a le dirija în poziţii anume, astfel încât să devină suportul rigid – structura pomului. Rezultatul este o formă geometrică recognoscibilă şi optimizarea fluxului de sevă, ceea ce duce la o producţie mai mare de fructe, comparativ cu cea aşteptată de la un pom care nu a fost curăţat sau a fost curăţat fără intenţia de a maximiza producţia de fructe.

  Scopul cultivării în acest fel a pomilor fructiferi nu este doar acela de a-i oferi pomului ocazia de a creşte sănătos şi a da roadă bună, ci şi de a-i permite grădinarului să dea pomului o formă care să se potrivească spaţiului în care creşte.

  Dumnezeu ne reaminteşte faptul că cel mai bun moment pentru a cultiva învăţăturile Sale este cât mai devreme posibil, înainte ca gândurile noastre să nu se mai alinieze cu voia Lui. De aici şi importanţa mandatului şi a promisiunii din Proverbele 22:6: „Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.”

  Prudence LaBeach Pollard

  Curățați plantele și cultivați cele mai bune roade (1) - 2018. Dumnezeu ne reaminteşte faptul că cel mai bun moment pentru a cultiva învăţăturile Sale este cât mai devreme posibil, înainte ca gândurile noastre să nu se mai alinieze cu voia Lui. De aici şi importanţa mandatului şi a promisiunii: „Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...