Curățați plantele și cultivați cele mai bune roade (2)

  Fiule, păzeşte sfaturile tatălui tău şi nu lepăda învăţătura mamei tale: leagă-le necurmat la inimă, atârnă-le la gât. Ele te vor însoţi în mersul tău, te vor păzi în pat şi îţi vor vorbi la deşteptare! Căci sfatul este o candelă, învăţătura este o lumină. – Proverbele 6:20-23

  Mandatul şi promisiunea din Proverbele 22:6 nu sunt doar pentru părinţi; sunt pentru toţi cei care răspund chemării lui Dumnezeu pentru vieţile lor. Asemenea educării copiilor, nici noi nu ar trebui să ne lăsăm în virtutea inerţiei. Psalmii 51:5 ne reaminteşte: „Iată că sunt născut în nelegiuire şi în păcat m-a zămislit mama mea.” Prin natura noastră, avem inimi corupte, care trebuie redirecţionate pe calea pe care ar trebui să mergem – calea lui Dumnezeu.

  Dacă ne iubim copiii şi pe noi înşine, ne vom educa inimile în felul dorit de Dumnezeu. Adică, fiecare copil ar trebui condus, cât mai curând posibil, spre a-L cunoaşte pe Mântuitorul. Zilnic trebuie să căutăm să cunoaştem voia lui Dumnezeu pentru vieţile noastre şi pentru acea zi.

  Atenţia mi-a fost atrasă de frumoşii pomi fructiferi cultivaţi pe spalier, priveam cu plăcere formele lor geometrice şi mă gândeam la fluxul optimizat de sevă care avea ca rezultat fructe mai multe şi mai mari decât văzusem în oricare altă livadă.

  Cu aproximativ patruzeci de ani în urmă, chemarea pe care Dumnezeu mi-a facut-o m-a condus la studiul zilnic al Cuvântului Său, iar El continuă să-mi arate ce trebuie curăţat în viaţa mea. Acelaşi lucru va face cu oricare dintre noi, dacă şi noi căutăm să-I aflăm voia şi cooperăm cu El în procesul de curăţare.

  În cazul unora, satisfacţia sexuală este cea care trebuie amânată.

  Pentru alţii, poate fi obiceiul de a minţi sau de a spune adevăruri parţiale cel care trebuie eliminat.

  Pentru alţii, poate fi ura faţă de duşmani – şeful dur sau un coleg de muncă. Astăzi, decizia ne aparţine – decizia de a cultiva o viaţă capabilă să poarte roada Duhului Sfânt, o sculptură vie, o mărturie frumoasă a interacţiunii dintre Grădinarul ceresc şi oamenii creaţi de El. Meditaţi la cuvintele Scripturii pentru a vă călăuzi, deoarece „sfatul este o candelă, învăţătura este o lumină”.

  Prudence LaBeach Pollard

  Curățați plantele și cultivați cele mai bune roade (2) - 2018. Astăzi, decizia ne aparţine - decizia de a cultiva o viaţă capabilă să poarte roada Duhului Sfânt, o sculptură vie, o mărturie frumoasă a interacţiunii dintre Grădinarul ceresc şi oamenii creaţi de El. Meditaţi la cuvintele Scripturii pentru a vă călăuzi, deoarece „sfatul este o candelă, învăţătura este o lumină".
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...