Lui Isus Îi pasă!

  Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare, şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele? – Matei 6:26

  În oraşul în care locuiesc, capitala Ghanei, nu este un lucru obişnuit să găseşti o plantă cu fructe. Am fost bucuroasă să ies în natură cu ocazia unui weekend cu ateliere de leadership planificate de biserica pe care o frecventam.

  Programul atelierelor de vineri a fost anulat din cauza ploilor. M-am trezit devreme pentru a recupera timpul pierdut înainte de începutul activităţilor de Sabat. Pe drumul spre biserica locală în care se ţineau întâlnirile, trebuia să cobor într-o vale. Dintr-odată, am auzit o voce care îmi spunea să mă uit în sus spre vârful stâncilor de deasupra mea, care înconjurau biserica – stâncile din Kpando, un oraş din regiunea Volta, Ghana.

  Am văzut ceva uimitor. Am fost copleşită. Pe vârful dealului erau arbori de papaya cu fructe coapte de culoare galben-aprins. La început am văzut doar câteva păsări, dar curând au început să se adune, chemându-se unele pe altele. Mirosul de papaya le-a ademenit în număr mare. Nu am mai văzut niciodată o scenă atât de frumoasă! Păsările se înălţau din ce în ce mai sus, apoi plonjau şi luau bucăţi de papaya, dând din aripi, ciripind, rotindu-se şi lăudându-L pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa.

  Această scenă mi-a adus aminte de imnul „Ce mare eşti!” Dumnezeu venea în întâmpinarea nevoilor păsărilor. Ciripitul vesel al păsărilor m-a făcut să mă gândesc la Matei 6:25-31 şi în special la versetul 26: „Uitaţi-vă la păsările cerului […] Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?” Dacă aşa Se îngrijeşte Dumnezeu de păsările cerului, care nu plantează, nu culeg şi nici nu strâng în hambare, oare nu Se va îngriji El de noi? De ce să ne îngrijorăm atunci? De ce să fim împovăraţi? Dacă El a spus că Se va îngriji de noi, aşa va face. Noi trebuie să avem încredere în promisiunile Sale şi în asigurarea pe care ne-o dă şi vom experimenta bunătatea Domnului în vieţile noastre.

  Lui Isus chiar Ii pasă de noi. El ne iubeşte atât de mult încât, pe când eram noi păcătoşi, a murit pentru noi (Romani 5:8). Isus mijloceşte pentru noi, pentru ca acolo unde este El să fim şi noi (loan 14:2). Între timp, El ne pregăteşte o masă în ceruri sus. El este credincios. Lui Isus chiar îi pasă! Amin.

  Charlotte Osei-Agyeman

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...