Lui Isus Îi pasă!

  Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng nimic în grânare, şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele? – Matei 6:26

  În oraşul în care locuiesc, capitala Ghanei, nu este un lucru obişnuit să găseşti o plantă cu fructe. Am fost bucuroasă să ies în natură cu ocazia unui weekend cu ateliere de leadership planificate de biserica pe care o frecventam.

  Programul atelierelor de vineri a fost anulat din cauza ploilor. M-am trezit devreme pentru a recupera timpul pierdut înainte de începutul activităţilor de Sabat. Pe drumul spre biserica locală în care se ţineau întâlnirile, trebuia să cobor într-o vale. Dintr-odată, am auzit o voce care îmi spunea să mă uit în sus spre vârful stâncilor de deasupra mea, care înconjurau biserica – stâncile din Kpando, un oraş din regiunea Volta, Ghana.

  Am văzut ceva uimitor. Am fost copleşită. Pe vârful dealului erau arbori de papaya cu fructe coapte de culoare galben-aprins. La început am văzut doar câteva păsări, dar curând au început să se adune, chemându-se unele pe altele. Mirosul de papaya le-a ademenit în număr mare. Nu am mai văzut niciodată o scenă atât de frumoasă! Păsările se înălţau din ce în ce mai sus, apoi plonjau şi luau bucăţi de papaya, dând din aripi, ciripind, rotindu-se şi lăudându-L pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa.

  Această scenă mi-a adus aminte de imnul „Ce mare eşti!” Dumnezeu venea în întâmpinarea nevoilor păsărilor. Ciripitul vesel al păsărilor m-a făcut să mă gândesc la Matei 6:25-31 şi în special la versetul 26: „Uitaţi-vă la păsările cerului […] Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?” Dacă aşa Se îngrijeşte Dumnezeu de păsările cerului, care nu plantează, nu culeg şi nici nu strâng în hambare, oare nu Se va îngriji El de noi? De ce să ne îngrijorăm atunci? De ce să fim împovăraţi? Dacă El a spus că Se va îngriji de noi, aşa va face. Noi trebuie să avem încredere în promisiunile Sale şi în asigurarea pe care ne-o dă şi vom experimenta bunătatea Domnului în vieţile noastre.

  Lui Isus chiar Ii pasă de noi. El ne iubeşte atât de mult încât, pe când eram noi păcătoşi, a murit pentru noi (Romani 5:8). Isus mijloceşte pentru noi, pentru ca acolo unde este El să fim şi noi (loan 14:2). Între timp, El ne pregăteşte o masă în ceruri sus. El este credincios. Lui Isus chiar îi pasă! Amin.

  Charlotte Osei-Agyeman

  Lui Isus Îi pasă! - 2018. Lui Isus chiar Ii pasă de noi. El ne iubeşte atât de mult încât, pe când eram noi păcătoşi, a murit pentru noi (Romani 5:8). Isus mijloceşte pentru noi, pentru ca acolo unde este El să fim şi noi (loan 14:2). Între timp, El ne pregăteşte o masă în ceruri sus. El este credincios. Lui Isus chiar îi pasă! Amin.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...