Cadoul

  Ea este mai de preţ decât mărgăritarele şi toate comorile tale nu se pot asemui cu ea. – Proverbele 3:15

  În curând va fi ziua fiicei mele, care este deja o femeie adultă. Va împlini 28 de ani. M-am întrebat ce cadou aş putea să-i cumpăr de ziua ei. E posibil ca ea nici măcar să nu deschidă sau să accepte cadoul pe care i-l trimit. Aşadar, de ce i-aş cumpăra ceva?

  Am pus distanţa între noi de-a lungul anilor şi ne-am înstrăinat. Nici măcar numi amintesc de ce s-au răcit relaţiile. Se pare că acest lucru li se întâmplă mai des familiilor din ziua de azi decât celor din trecut. „Este doar un semn al timpurilor de pe urmă”, ar spune unii, dar nu sunt de acord cu această idee.

  Cred că problemele în familie au existat din vremuri imemoriale. În fond, au existat probleme şi în familia lui Iosif, în Vechiul Testament. Fraţii săi invidioşi l-au aruncat într-o fântână părăsită!

  Atunci, în cazul relaţiei dintre mine şi fiica mea, asta ar însemna că nu ar trebui să-i cumpăr niciun cadou? Desigur că nu. Voi alege cu grijă pentru ea ceva care sper să îi placă.

  În fond, nu asta ar dori Tatăl ceresc de la mine şi nu asta a făcut El pentru noi? El ne oferă un cadou special ca expresie a dragostei Sale – pe Fiul Său!

  Desigur că depinde de noi dacă acceptăm sau ne dorim acest cadou. Îmi amintesc că a fost un moment foarte îndepărtat când ne-am înstrăinat de El. Nu a început totul cu Adam şi Eva şi cu alegerile lor egoiste din Grădina Edenului?

  Aşadar, în ciuda faptului că noi suntem răspunzători pentru răceala din familie, ne dă Dumnezeu un cadou mai puţin important decât ce are El mai bun? Deloc. Suntem totuşi copiii Lui şi ne iubeşte. El continuă să ne acorde multe binecuvântări. Mai presus de orice, El ne oferă darul unirii cu El prin Isus. Dumnezeu ne-a creat şi doreşte să ne dea viaţa veşnică prin Fiul Său. Ce lucru minunat!

  Cu toate acestea, se pare că suntem foarte încăpăţânaţi şi vrem să mergem pe cont propriu. Uneori ne dorim lucruri diferite decât cele pe care Tatăl nostru le doreşte pentru noi. Însă, spre deosebire de părinţii noştri pământeşti şi de cadourile noastre lumeşti, Dumnezeu este Tatăl nostru ceresc, care ne oferă Cadoul perfect. Fie ca noi toţi să acceptăm cadoul Său preţios – viaţa veşnică în Isus.

  Laura A. Canning

  Cadoul - 2018. Uneori ne dorim lucruri diferite decât cele pe care Tatăl nostru le doreşte pentru noi. Însă, spre deosebire de părinţii noştri pământeşti şi de cadourile noastre lumeşti, Dumnezeu este Tatăl nostru ceresc, care ne oferă Cadoul perfect. Fie ca noi toţi să acceptăm cadoul Său preţios - viaţa veşnică în Isus.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...