Lucrul mâinilor Sale

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11
  Da, veţi ieşi cu bucurie şi veţi fi călăuziţi în pace. Munţii şi dealurile vor răsuna de veselie înaintea voastră şi toţi copacii din câmpie vor bate din palme. – Isaia 55:12

  În timp ce mă plimbam pe stradă într-o după-amiază de toamnă târzie, am observat culorile frumoase ale frunzelor care căzuseră din copaci. Sute de astfel de frunze erau împrăştiate pe jos în parcarea bisericii, unde sosisem pentru plimbarea mea obişnuită în jurul bisericii.

  Vântul a început să bată şi am privit cum se mişcau frunzele: încet la început, de parcă se aliniaseră pentru a primi instrucţiuni. Curând, frunzele s-au ridicat pe verticală şi au început să alerge, să danseze şi să sară ca şi cum s-ar fi îndreptat spre linia de sosire de la un eveniment olimpic. Inima mea a tresăltat la gândul că Dumnezeu ar face ceva atât de frumos pentru mine. „O, cât de mult mă iubeşte!” am exclamat. Îmi place modul în care Dumnezeu mi-a permis să-L cunosc mai bine prin lucrul mâinilor Sale.

  De curând, într-o dimineaţă, am fost chemată de o voce blândă, care mi-a şoptit: „Vino la locul nostru de întâlnire; vreau să-ţi vorbesc.” Desigur că am plecat să mă întâlnesc cu Mântuitorul. Pe când aşteptam să-I aud vocea, priveam pe fereastră la copacii falnici de diferite mărimi şi soiuri. Apoi am auzit acea voce blândă, şop-tindu-mi: „Nu-ţi începe ziua în grabă. Stai aici şi aşteaptă să-ţi vorbesc. În fond, ştiu planurile pe care le am pentru tine astăzi.” Am văzut copacii adiind si „bătând din palme”! Puterea vântului invizibil îi făcea să se clatine, iar păsările, ascunse în cuiburile lor, plecau în zbor cu penele fâlfâind.

  Precum vântul provoacă zgâlţâirea şi legănarea copacilor, tot asa Duhul Sfânt ne îndeamnă să ne ridicăm prin puterea lui Dumnezeu atunci când El ne spune: „Mergi!” Copacii se mişcau cu uşurinţă prin puterea şi voinţa vântului. Asa ar trebui să ne mişcăm şi noi prin voinţa Tatălui nostru ceresc, „căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa” (Faptele apostolilor 17:28).

  Lenora Dorf

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...