Închide microfonul!

  Căci mare este bunătatea Lui faţă de noi şi credindoşia Lui ţine în veci. – Psalmii 117:2

  Printre cerinţele care trebuiau îndeplinite pentru a deveni cetăţeni ai Statelor Unite, eu şi soţul meu trebuia să ne facem şi analizele medicale. Am verificat toţi doctorii de pe lista celor din care puteam alege şi am mers la cel care avea cele mai bune preţuri. Cu toate acestea, urma să ne coste şase sute de dolari. Cum niciunul dintre noi nu lucra, nu puteam plăti aceste analize decât dacă ne epuizam toate resursele, şi aşa limitate. Am lăsat problema deoparte şi am sperat că Dumnezeu ne va veni în ajutor înainte de termenul-limită pentru efectuarea analizelor.

  Cu o săptămână până la termenul-limită, un bărbat m-a abordat la biserică şi mi-a spus că vrea să vorbim după serviciul divin. Nu am putut să vorbesc cu el pentru că trebuia să pregătesc programul de după-amiază pentru Misiunea femeii. Dar fratele Twumasi nu a renunţat. A mers să vorbească cu soţul meu.

  Stăteam în faţa întregii adunări când soţul meu a venit la mine zâmbind şi mi-a zis: „închide microfonul!” De ce? am gândit eu. Aşa că a închis el însuşi microfonul şi mi-a spus: „Fratele Twumasi mi-a dat un plic foarte gros!” Adjei a aşteptat cu nerăbdare finalul serviciului divin pentru a-mi spune veştile bune. Tocmai pentru că nu dorise ca ceilalţi să îl audă îmi spusese să închid microfonul. Mai târziu am aflat că un membru al bisericii, care era farmacist, ne dăduse cinci sute de dolari. Chiar dacă el ne mai ajutase cu reţetele noastre, darul a fost o minune pentru noi. Era un răspuns la rugăciunea tainică pe care o înălţasem către Cel Atotputernic. Acum nu mai aveam nevoie decât de o sută de dolari.

  Eram foarte fericită şi mai mult decât recunoscătoare faţă de Dumnezeu. Dar nu eram surprinsă, deoarece minunatul nostru Dumnezeu a fost de multe ori bun cu mine. Nu puteam decât să spun: „Ce mare este credincioşia Ta! Zi după zi îţi arăţi mila faţă de mine!” Dumnezeu este credincios, dar acesta nu este un lucru nou. Chiar în vremurile Vechiului Testament, Ieremia scria: „îndurările Lui … se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!” (Plângerile lui Ieremia 3:23). Psalmistul exclamă: „Căci mare este bunătatea Ta şi se înalţă mai pe sus de ceruri, iar credincioşia Ta, până la nori” (Psalmii 108:4). Am spus şi eu împreună cu David: „Te voi lăuda printre popoare, Doamne! Te voi cânta printre neamuri. Căci bunătatea Ta ajunge până la ceruri, şi credincioşia Ta, până la nori” (Psalmii 57:9,10).

  Eu cred că Dumnezeu este uimitor. Dumneavoastră nu?

  Mabel Kwei

  Închide microfonul! - 2018. Dumnezeu este credincios, dar acesta nu este un lucru nou. Chiar în vremurile Vechiului Testament, Ieremia scria: „îndurările Lui ... se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!”. Psalmistul exclamă: „Căci mare este bunătatea Ta şi se înalţă mai pe sus de ceruri, iar credincioşia Ta, până la nori”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...