Invitație la ospățul ceresc

  Un om a dat o cină mare şi a poftit pe mulţi. La ceasul cinei, a trimis pe robul său să spună celor poftiţi: „Veniţi, căci iată că toate sunt gata.” Dar toţi, parcă fuseseră vorbiţi, au început să se dezvinovăţească. Cel dintâi i-a zis: „Am cumpărat un ogor şi trebuie să mă duc să-l văd; rogu-te să mă ierţi.” Un altul a zis: „Am cumpărat cinci perechi de boi şi mă duc să-i încerc; iartă-mă, te rog.” Un altul a zis: „Tocmai acum m-am însurat şi de aceea nu pot veni.” – Luca 14:16-20

  De câte ori am citit sau am auzit parabola aceasta, nu m-am gândit că voi fi printre cei care se vor scuza pentru că nu pot participa la ospăţ. Nu este vorba despre o invitaţie la o masă oarecare. Este o invitaţie la un ospăţ în regatul ceresc, un loc mai presus de orice descriere umană. Cui nu-i place mâncarea, în special cea servită la un ospăţ? Poate că interpretarea pe care am dat-o eu acestei parabole nu seamănă cu cea pe care o aveţi dumneavoastră, dar a atins o coardă sensibilă în mine. La vremea aceea lucram la nişte proiecte care aveau să ajute o asociaţie de proprietari, o conferinţă şi o universitate. Eram gata să renunţ la acele proiecte pentru un ospăţ ceresc?

  În vara lui 2013, am descoperit o tumoare a timusului, care trebuia tratată. Mi s-a făcut biopsie, iar concluzia a fost că o intervenţie chirurgicală ar fi prea riscantă. Am fost distrusă când doctorul mi-a spus: „Nu mai putem face nimic pentru dumneavoastră.” Mi-a trebuit ceva timp să conştientizez finalitatea situaţiei mele. Plecarea mea de pe acest pământ va fi curând sau va fi întârziată?

  Nu eram pregătită să-mi ştiu zilele numărate. Aveam multe proiecte pe care doream să le termin. Fusesem numită de curând casier al asociaţiei de proprietari, înlocuiam metoda manuală de a ţine contabilitatea cu una computerizată. Lucram ca voluntară la arhivele Universităţii Burman, unde scanam şi înregistram toate documentele şi fotografiile în format digital. Mai aveam atât de multe de făcut. Mă gândeam: Eu sunt cea care poate găsi repede răspunsuri pentru cei care au nevoie de informaţii despre trecut. Mă cred oare indispensabilă? Am început apoi să mă gândesc la aspecte şi mai serioase. În acest context mi-a venit în minte parabola din Luca 14.

  Refuzam eu invitaţia la ospăţul ceresc? Căutam cumva scuze pentru a nu participa?

  Dumnezeu este bun. O armată întreagă de oameni se roagă pentru mine. Provocările pe care mi le pune în faţă sănătatea nu sunt încurajatoare, dar Ii mulţumesc încontinuu lui Dumnezeu pentru binecuvântările pe care mi le oferă.

  Când ospăţul de nuntă va fi anunţat, vreau să fiu acolo!

  Edith Fitch

  Invitație la ospățul ceresc - 2018. Dumnezeu este bun. O armată întreagă de oameni se roagă pentru mine. Provocările pe care mi le pune în faţă sănătatea nu sunt încurajatoare, dar Ii mulţumesc încontinuu lui Dumnezeu pentru binecuvântările pe care mi le oferă.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...