Prindere ratată

  Dar Isus, când a auzit vestea aceasta, a zis: „Boala aceasta nu este spre moarte, ci spre slava lui Dumnezeu, pentru ca Fiul lui Dumnezeu să fie proslăvit prin ea.” – loan 11:4

  Satana atacă atunci când facem un efort să ne apropiem de Dumnezeu. Din fericire, până la urmă, Dumnezeu câştigă. Am fost martora acestui lucru intr-o ocazie când făceam un traseu pe munte, în timpul unei tabere de vară.

  Mă uitam atent în faţa mea, încercând să-mi fixez picioarele pe panta dealului, când am auzit un ţipăt. Am privit în spate să văd ce se întâmplă. O elevă venea de sus din deal spre mine, prinzând viteză. Avea braţul întins pentru a se prinde de ceva – de orice – şi în acelaşi timp ţipa disperată după ajutor. Mi-am întins imediat braţul, dar nu am reuşit s-o prind.

  Dintr-odată, nu s-a mai auzit niciun ţipăt. Fata zăcea nemişcată în noroi. Capul îi sângera abundent, după ce se lovise puternic de o stâncă aflată la o distanţă mică de mine. Atunci mi-am dat seama. Dacă m-ar fi prins de braţ, eu aş fi zăcut acum nemişcată sau mai rău. Am înălţat rapid o rugăciune în timp ce mă grăbeam să văd ce este cu ea. Am strigat-o pe nume. Niciun răspuns. Pulsul îi scădea rapid. Gândul că am pierdut-o m-a tulburat puternic. Ce e de făcut acum? Linişte de mormânt. Toată lumea a început să se roage pentru o minune.

  O ambulanţă a răspuns rapid apelului nostru, dar trebuia să transportăm eleva până la cel mai apropiat drum. În timp ce i se acorda primul ajutor, am mers înapoi în tabără să iau pături şi să-l informez pe director. Până am ajuns la cel mai apropiat drum mi s-a părut că a trecut o veşnicie. Intre timp, fata a început să-şi recapete cunoştinţa, dar orice mişcare, oricât de mică, o făcea să vomite.

  O oră mai târziu eram în camera de gardă a spitalului Chong Hua, din Cebu, Filipine, cerând ca eleva să fie internată. Eram desculţă, plină de sânge şi de noroi şi nu aveam niciun ban la mine. Spitalul era recunoscut pentru condiţiile sale excelente, pentru personalul capabil şi tarifele ridicate.

  Mi-aş dori să-mi fi amintit textul de astăzi atunci. Când Isus a auzit că Lazăr era bolnav, a spus că boala lui era pentru slava lui Dumnezeu. Mi-am amintit totuşi că Isus va avea grijă de noi. Eram încrezătoare în faptul că totul va fi bine.

  Experienţa aceasta a devenit un moment de referinţă în călătoria mea religioasă. Atunci când trecem printr-o situaţie de viaţă şi de moarte, de câte ori ne amintim că Dumnezeu este la cârma lucrurilor? Nu ar fi minunat dacă ne-am aminti textul din loan 11:4 atunci când lucrurile merg rău? Eleva şi-a revenit. Lăudat fie Domnul pentru bunătatea Sa!

  Rojean Vasquez Marcia

  Prindere ratată - 2018. Atunci când trecem printr-o situaţie de viaţă şi de moarte, de câte ori ne amintim că Dumnezeu este la cârma lucrurilor? Nu ar fi minunat dacă ne-am aminti textul din loan 11:4 atunci când lucrurile merg rău? Lăudat fie Domnul pentru bunătatea Sa!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...