Prindere ratată

  Dar Isus, când a auzit vestea aceasta, a zis: „Boala aceasta nu este spre moarte, ci spre slava lui Dumnezeu, pentru ca Fiul lui Dumnezeu să fie proslăvit prin ea.” – loan 11:4

  Satana atacă atunci când facem un efort să ne apropiem de Dumnezeu. Din fericire, până la urmă, Dumnezeu câştigă. Am fost martora acestui lucru intr-o ocazie când făceam un traseu pe munte, în timpul unei tabere de vară.

  Mă uitam atent în faţa mea, încercând să-mi fixez picioarele pe panta dealului, când am auzit un ţipăt. Am privit în spate să văd ce se întâmplă. O elevă venea de sus din deal spre mine, prinzând viteză. Avea braţul întins pentru a se prinde de ceva – de orice – şi în acelaşi timp ţipa disperată după ajutor. Mi-am întins imediat braţul, dar nu am reuşit s-o prind.

  Dintr-odată, nu s-a mai auzit niciun ţipăt. Fata zăcea nemişcată în noroi. Capul îi sângera abundent, după ce se lovise puternic de o stâncă aflată la o distanţă mică de mine. Atunci mi-am dat seama. Dacă m-ar fi prins de braţ, eu aş fi zăcut acum nemişcată sau mai rău. Am înălţat rapid o rugăciune în timp ce mă grăbeam să văd ce este cu ea. Am strigat-o pe nume. Niciun răspuns. Pulsul îi scădea rapid. Gândul că am pierdut-o m-a tulburat puternic. Ce e de făcut acum? Linişte de mormânt. Toată lumea a început să se roage pentru o minune.

  O ambulanţă a răspuns rapid apelului nostru, dar trebuia să transportăm eleva până la cel mai apropiat drum. În timp ce i se acorda primul ajutor, am mers înapoi în tabără să iau pături şi să-l informez pe director. Până am ajuns la cel mai apropiat drum mi s-a părut că a trecut o veşnicie. Intre timp, fata a început să-şi recapete cunoştinţa, dar orice mişcare, oricât de mică, o făcea să vomite.

  O oră mai târziu eram în camera de gardă a spitalului Chong Hua, din Cebu, Filipine, cerând ca eleva să fie internată. Eram desculţă, plină de sânge şi de noroi şi nu aveam niciun ban la mine. Spitalul era recunoscut pentru condiţiile sale excelente, pentru personalul capabil şi tarifele ridicate.

  Mi-aş dori să-mi fi amintit textul de astăzi atunci. Când Isus a auzit că Lazăr era bolnav, a spus că boala lui era pentru slava lui Dumnezeu. Mi-am amintit totuşi că Isus va avea grijă de noi. Eram încrezătoare în faptul că totul va fi bine.

  Experienţa aceasta a devenit un moment de referinţă în călătoria mea religioasă. Atunci când trecem printr-o situaţie de viaţă şi de moarte, de câte ori ne amintim că Dumnezeu este la cârma lucrurilor? Nu ar fi minunat dacă ne-am aminti textul din loan 11:4 atunci când lucrurile merg rău? Eleva şi-a revenit. Lăudat fie Domnul pentru bunătatea Sa!

  Rojean Vasquez Marcia

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...