Răspunsul lui Dumnezeu

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  În timpul anului doi de facultate, am fost martora acurateţei promisiunii lui Dumnezeu din Isaia 65:24.

  Viaţa de familie ne era afectată şi ne rugam mult deoarece aveam multe sarcini de dus la îndeplinire, ne confruntam cu probleme financiare şi de serviciu din cauza unui accident major în care fusese implicat tata. Singura problemă din punctul meu de vedere era că Dumnezeu părea să spună „aşteaptă”, în loc să Se ocupe imediat de situaţie, aşa cum mă rugasem eu.

  În ziua despre care vorbesc, mergem pe jos spre şcoală. Ajunsesem la drumul principal pe care îl aveam de traversat. Vedeam că era aglomerat. Din experienţa anterioară ştiam că puteau trece şi câteva minute până reuşeam să trec.

  Doamne, ajută-mă să trec, m-am rugat în gând. De atât a fost nevoie. Traversasem drumul acesta spre şcoală cinci zile pe săptămână, de patru ori pe zi, începând cu luna august. Eram în martie acum. În tot acel timp, ocaziile în care au oprit maşinile pentru a mă lăsa să trec au fost în număr de maximum cinci. Două maşini treceau pe drum în timp ce eu mă îndreptam spre intersecţie. După ce au trecut ele, următoarea maşină a oprit, iar şoferul mi-a făcut semn cu mâna să traversez!

  Îţi mulţumesc, Doamne. Nu meritam, mă gândeam cu umilinţă în timp ce traversam strada.

  Mai târziu, în aceeaşi zi, după ce am ieşit de la cursuri, m-a sunat tata să-mi spună că trebuia să mergem mai departe cu o lucrare pentru care mă rugasem. Informaţia pe care o primisem venise ca răspuns la o parte din rugăciunile noastre. Lucrul pe care mi l-am amintit însă cu şi mai mare plăcere a fost răspunsul la rugăciunea mea tainică: Doamne, ajută-mă să trec! Faptul că un şofer a oprit pentru ca eu să trec strada era un lucru insignifiant dacă îl comparam cu problema majoră despre care tata mi-a vorbit la telefon. Cu toate acestea, Dumnezeu mi-a reamintit în ziua aceea că era încă la cârma lucrurilor şi că avea grijă de mine şi de familia mea.

  Răspunde Dumnezeu la rugăciuni întotdeauna la fel de evident ca în acest caz? Nu. Dar noi ştim că Isus gestionează detaliile vieţii noastre, fie că este vorba despre a lua legătura cu un prieten despre care nu mai ştiam nimic de o vreme, fie că e vorba de a scăpa de traficul aglomerat. Micile binecuvântări pe care Dumnezeu ni le oferă sunt dovada grijii Sale.

  Astăzi, te provoc să cauţi micile binecuvântări pe care tu le-ai considerat ca fiind lucruri obişnuite, care ţi se cuvin. Descoperă mâna lui Dumnezeu în micile detalii ale vieţii tale.

  Melinda Ferguson

  Răspunsul lui Dumnezeu - 2018. Răspunde Dumnezeu la rugăciuni întotdeauna la fel de evident ca în acest caz? Nu. Dar noi ştim că Isus gestionează detaliile vieţii noastre. Micile binecuvântări pe care Dumnezeu ni le oferă sunt dovada grijii Sale.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...