Uneori nu

  Am fost tânăr şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea. – Psalmii 37:25

  Uneori, Dumnezeu spune „da” rugăciunilor noastre, alteori spune „aşteaptă”, iar alteori spune „nu”. Oare de ce ar spune „nu” un Dumnezeu care aşteaptă cu atâta nerăbdare să-ţi audă rugăciunile? Dumnezeu ne oferă lecţii valoroase atunci când răspunsul său este „nu”. Haideţi să ne gândim puţin la trei giganţi din punct de vedere al credinţei cărora li s-a răspuns „nu” la rugăciuni.

  Moise L-a implorat pe Dumnezeu să intre în Ţara făgăduinţei. Dumnezeu a spus „nu”. De ce? Dumnezeu dorea ca Moise să înţeleagă că păcatul are consecinţe grave. Când Isus S-a rugat cu umilinţă ca, dacă ar fi cu putinţă, să fie scutit de amara separare de Tatăl prin moarte, Dumnezeu a spus „nu”. Tatăl dorea să ne salveze în singurul mod posibil – prin moartea Fiului Său, Isus. Când Pavel s-a rugat ca „ţepu-şul” din carnea sa să fie smuls, Dumnezeu a spus „nu”. Apostolul avea nevoie de mai multe ocazii de a creşte prin suferinţă şi prin credinţă. Toţi aceşti coloşi ai credinţei au văzut – în cuvintele lui Pavel – că harul lui Dumnezeu era „de ajuns” pentru ei, chiar şi atunci când răspunsul Lui era „nu” (2 Corinteni 12:8). Dumnezeu avea ceva mai bun pregătit pentru ei.

  Aşa se întâmplă şi în cazul tău. Poate ai crezut că o persoană anume era bărbatul visurilor tale şi că, dacă nu te căsătoreşti cu el, nu vei fi niciodată fericită. Te-ai rugat, şi Dumnezeu a zis „nu”. Ţi-ai spus în sinea ta: „Nu voi fi niciodată fericită.” Dar Dumnezeu are pregătit ceva mai bun pentru tine. Aşa a făcut în cazul meu când, în mijlocul tristeţii, El l-a adus la clasa de studiu biblic de la biserica mea pe Trevor Fraser. M-am uitat în ochii lui mari şi l-am uitat pe loc pe celălalt băiat. Refuzul lui Dumnezeu a fost un act de iubire faţă de mine!

  Poate că refuzul lui Dumnezeu are de-a face cu o slujbă nouă sau o altă problemă. Cum mai poţi trăi după acest refuz? În primul rând ni-i amintim pe Moise, Pavel şi Isus şi felul în care s-a terminat istoria lor. „În viaţa viitoare, tainele care aici ne-au necăjit şi dezamăgit ni se vor desluşi. Vom vedea că rugăciunile noastre aparent neascultate şi aşteptările noastre zadarnice s-au numărat printre binecuvântările cele mai mari.” (E.G. White, Divina vindecare, Editura Viaţă şi Sănătate, 2010, p. 358)

  Surorile mele dragi, aşteptaţi cu răbdare alegerea lui Dumnezeu pentru voi. Ştiu că viitorul oferit de Dumnezeu va fi mai bun decât prezentul!

  Edith C. Fraser

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...