Uneori nu

  Am fost tânăr şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea. – Psalmii 37:25

  Uneori, Dumnezeu spune „da” rugăciunilor noastre, alteori spune „aşteaptă”, iar alteori spune „nu”. Oare de ce ar spune „nu” un Dumnezeu care aşteaptă cu atâta nerăbdare să-ţi audă rugăciunile? Dumnezeu ne oferă lecţii valoroase atunci când răspunsul său este „nu”. Haideţi să ne gândim puţin la trei giganţi din punct de vedere al credinţei cărora li s-a răspuns „nu” la rugăciuni.

  Moise L-a implorat pe Dumnezeu să intre în Ţara făgăduinţei. Dumnezeu a spus „nu”. De ce? Dumnezeu dorea ca Moise să înţeleagă că păcatul are consecinţe grave. Când Isus S-a rugat cu umilinţă ca, dacă ar fi cu putinţă, să fie scutit de amara separare de Tatăl prin moarte, Dumnezeu a spus „nu”. Tatăl dorea să ne salveze în singurul mod posibil – prin moartea Fiului Său, Isus. Când Pavel s-a rugat ca „ţepu-şul” din carnea sa să fie smuls, Dumnezeu a spus „nu”. Apostolul avea nevoie de mai multe ocazii de a creşte prin suferinţă şi prin credinţă. Toţi aceşti coloşi ai credinţei au văzut – în cuvintele lui Pavel – că harul lui Dumnezeu era „de ajuns” pentru ei, chiar şi atunci când răspunsul Lui era „nu” (2 Corinteni 12:8). Dumnezeu avea ceva mai bun pregătit pentru ei.

  Aşa se întâmplă şi în cazul tău. Poate ai crezut că o persoană anume era bărbatul visurilor tale şi că, dacă nu te căsătoreşti cu el, nu vei fi niciodată fericită. Te-ai rugat, şi Dumnezeu a zis „nu”. Ţi-ai spus în sinea ta: „Nu voi fi niciodată fericită.” Dar Dumnezeu are pregătit ceva mai bun pentru tine. Aşa a făcut în cazul meu când, în mijlocul tristeţii, El l-a adus la clasa de studiu biblic de la biserica mea pe Trevor Fraser. M-am uitat în ochii lui mari şi l-am uitat pe loc pe celălalt băiat. Refuzul lui Dumnezeu a fost un act de iubire faţă de mine!

  Poate că refuzul lui Dumnezeu are de-a face cu o slujbă nouă sau o altă problemă. Cum mai poţi trăi după acest refuz? În primul rând ni-i amintim pe Moise, Pavel şi Isus şi felul în care s-a terminat istoria lor. „În viaţa viitoare, tainele care aici ne-au necăjit şi dezamăgit ni se vor desluşi. Vom vedea că rugăciunile noastre aparent neascultate şi aşteptările noastre zadarnice s-au numărat printre binecuvântările cele mai mari.” (E.G. White, Divina vindecare, Editura Viaţă şi Sănătate, 2010, p. 358)

  Surorile mele dragi, aşteptaţi cu răbdare alegerea lui Dumnezeu pentru voi. Ştiu că viitorul oferit de Dumnezeu va fi mai bun decât prezentul!

  Edith C. Fraser

  Uneori nu - 2018. Dumnezeu are pregătit ceva mai bun pentru tine. Aşa a făcut în cazul meu când, în mijlocul tristeţii, El l-a adus la clasa de studiu biblic de la biserica mea pe Trevor Fraser (viitorul soț). M-am uitat în ochii lui mari şi l-am uitat pe loc pe celălalt băiat. Refuzul lui Dumnezeu a fost un act de iubire faţă de mine!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...