Prietenie valoroasă

  Prietenul adevărat iubeşte oricând şi în nenorocire ajunge ca un frate. – Proverbele 17:17

  Având amândouă un interes pentru scris, eu şi Lois am hotărât să participăm la o conferinţă pentru scriitori. într-un duo pestriţ, am pornit cu maşina din Ohio în Michigan. Deşi ea conducea având un picior cu probleme, iar eu aveam o infecţie necontagioasă, amândouă eram hotărâte să mergem.

  Am trecut cu bine peste călătorie şi ne-am făcut prieteni noi, care aveau să joace un rol în viitorul nostru ca scriitoare. După conferinţă, eu şi Lois am hotărât să formăm un grup al scriitorilor, pe care l-am numit Dayton Christian Scribes, şi care a crescut rapid, ajungând la aproximativ 50 de membri, număr pe care şi-l păstrează şi după ani. Unii au plecat, iar alţii le-au luat locul. Eu însămi am fost dintre cele care a părăsit grupul, pentru a reveni mai apoi, dar Lois a rămas şi a păstrat grupul unit.

  Cariera mea de freelancer a înflorit în timp ce eu şi soţul meu ne mutam în diferite locuri din ţară. Deşi Lois este o autoare publicată, cariera ei de scriitoare a rămas pe locul doi, ea fiind acum mentor pentru alţi scriitori din grupul nostru. Şi eu am beneficiat de ajutorul ei. Pe parcursul prieteniei noastre de aproape 40 de ani, Lois a rămas sprijinul meu constant.

  Soţul meu şi cu mine am locuit în şase state din cauza transferurilor cu serviciul său şi apoi cu pensionarea. Nu este uşor să o iei de la capăt din nou şi din nou. La fiecare nou transfer al soţului meu, eu trebuia să demonstrez noii lumi în care trăiam că sunt capabilă să predau lucrări la timp.

  Fiind fiică de doctor misionar şi o persoană care a avut de asemenea o carieră medicală îndelungată, Lois mi-a oferit întotdeauna sfaturi bune. Aşchia nu a sărit departe de trunchi în cazul ei. Nu m-a lăsat niciun moment să gândesc că nu aş putea face orice îmi propun: să scriu pe cea mai grea temă posibilă sau să depăşesc durerea provocată de o boală. Ea şi-a dat seama că tocmai noutatea fiecărei tranziţii era cea care îmi dezvolta abilităţile şi-mi oferea material nou pentru scris.

  Faptul că Lois a avut încredere în capacitatea mea de a mă adapta şi insistenţa ei m-au condus spre atitudinea: „Da, pot!” Prietenia noastră a fost în mare parte de la distanţă, dar este una dintre cele mai frumoase prietenii pe care o poate avea cineva. Poate că nu suntem vecine, dar suntem aproape una de inima celeilalte, iar prietenia ne ţine tinere la suflet, pe măsură ce corpurile noastre îmbătrânesc. În plus, eu şi Lois suntem partenere de rugăciune. Ea este persoana care transpune conceptul de prietenie în realitate.

  Haideţi să fim şi noi astfel de prieteni pentru alţii!

  Betty Kossick

  Prietenie valoroasă - 2018. Prietenia noastră a fost în mare parte de la distanţă, dar este una dintre cele mai frumoase prietenii pe care o poate avea cineva. Poate că nu suntem vecine, dar suntem aproape una de inima celeilalte, iar prietenia ne ţine tinere la suflet, pe măsură ce corpurile noastre îmbătrânesc.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...