Eliberare divină

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  Era o zi frumoasă şi însorită de august, în anul 1998, iar eu eram neobişnuit de emoţionată, deoarece în câteva zile fiica mea avea să înceapă şcoala. În ziua aceea de vineri, după ce am făcut cumpărăturile pentru casă, m-am oprit împreună cu fiica mea la croitoreasă pentru a lua uniformele şcolare pe care aceasta i le făcuse. Mă uitam încântată la micile uniforme şi le examinam. Fiica mea, de asemenea, nu-şi mai putea stăpâni nerăbdarea în timp ce proba pentru ultima oară uniformele. Bucuroase că acestea îi veneau perfect, am plecat spre casă.

  Am ajuns acasă în jurul orei 2:45 după-amiaza. Soţul meu, antreprenor în domeniul construcţiilor, ne-a salutat din biroul său, care se afla în acelaşi complex cu casa noastră. Ne-a spus că va veni şi el acasă imediat. Pe la ora 3 după-amiaza a intrat în casă pe uşa de la bucătărie. M-a sărutat de la revedere, spunând că pleacă să le dea muncitorilor plata pentru săptămâna respectivă. În general, pleca de acasă vineri la ora 3:15 pentru a-şi plăti angajaţii. Însă în acea zi de vineri a plecat cu 15 minute mai devreme, fără vreun motiv anume.

  La ora 3:05, cineva a dat buzna prin uşa de la bucătărie. Am crezut că era soţul meu, care uitase probabil ceva şi venise să ia. M-am uitat prin casă, aşteptându-mă să-l văd. În schimb, dau nas în nas cu un bărbat mascat ce îndrepta spre mine un pistol. Îngrozită, am început să ţip incontrolabil. Mi-a poruncit să nu mai ţip.

  – Unde este soţul tău şi unde sunt banii? m-a întrebat el, făcând referire la banii pentru plata muncitorilor.

  I-am spus că soţul meu plecase şi că nu aveam bani.

  Bărbatul a mers în sufragerie, unde erau mama mea împreună cu fiica mea şi cu băieţelul meu de patru luni. La vederea bărbatului înarmat, mama mea a început să ţipe: „Isuse! Isuse! Isuse!” Deşi bărbatul îi ordona să facă linişte, ea striga cu şi mai multă putere.

  În acel moment, am văzut o ocazie de a fugi prin bucătărie în curte – de unde am văzut un alt bărbat mascat într-o maşină! Deoarece maşina nu bloca intrarea în proprietate, am putut să trec în fugă pe lângă ea şi să ajung în stradă, pentru a cere ajutor. Foarte repede maşinile s-au oprit în faţa casei noastre, creând un ambuteiaj. Mama şi copiii au reuşit şi ei să scape, fără să fie răniţi.

  Să ne încredem pe deplin în îngerul Domnului, care tabără astăzi în jurul nostru şi ne scapă de primejdie.

  Gerene I. Joseph

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...