Eliberare divină

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

  Era o zi frumoasă şi însorită de august, în anul 1998, iar eu eram neobişnuit de emoţionată, deoarece în câteva zile fiica mea avea să înceapă şcoala. În ziua aceea de vineri, după ce am făcut cumpărăturile pentru casă, m-am oprit împreună cu fiica mea la croitoreasă pentru a lua uniformele şcolare pe care aceasta i le făcuse. Mă uitam încântată la micile uniforme şi le examinam. Fiica mea, de asemenea, nu-şi mai putea stăpâni nerăbdarea în timp ce proba pentru ultima oară uniformele. Bucuroase că acestea îi veneau perfect, am plecat spre casă.

  Am ajuns acasă în jurul orei 2:45 după-amiaza. Soţul meu, antreprenor în domeniul construcţiilor, ne-a salutat din biroul său, care se afla în acelaşi complex cu casa noastră. Ne-a spus că va veni şi el acasă imediat. Pe la ora 3 după-amiaza a intrat în casă pe uşa de la bucătărie. M-a sărutat de la revedere, spunând că pleacă să le dea muncitorilor plata pentru săptămâna respectivă. În general, pleca de acasă vineri la ora 3:15 pentru a-şi plăti angajaţii. Însă în acea zi de vineri a plecat cu 15 minute mai devreme, fără vreun motiv anume.

  La ora 3:05, cineva a dat buzna prin uşa de la bucătărie. Am crezut că era soţul meu, care uitase probabil ceva şi venise să ia. M-am uitat prin casă, aşteptându-mă să-l văd. În schimb, dau nas în nas cu un bărbat mascat ce îndrepta spre mine un pistol. Îngrozită, am început să ţip incontrolabil. Mi-a poruncit să nu mai ţip.

  – Unde este soţul tău şi unde sunt banii? m-a întrebat el, făcând referire la banii pentru plata muncitorilor.

  I-am spus că soţul meu plecase şi că nu aveam bani.

  Bărbatul a mers în sufragerie, unde erau mama mea împreună cu fiica mea şi cu băieţelul meu de patru luni. La vederea bărbatului înarmat, mama mea a început să ţipe: „Isuse! Isuse! Isuse!” Deşi bărbatul îi ordona să facă linişte, ea striga cu şi mai multă putere.

  În acel moment, am văzut o ocazie de a fugi prin bucătărie în curte – de unde am văzut un alt bărbat mascat într-o maşină! Deoarece maşina nu bloca intrarea în proprietate, am putut să trec în fugă pe lângă ea şi să ajung în stradă, pentru a cere ajutor. Foarte repede maşinile s-au oprit în faţa casei noastre, creând un ambuteiaj. Mama şi copiii au reuşit şi ei să scape, fără să fie răniţi.

  Să ne încredem pe deplin în îngerul Domnului, care tabără astăzi în jurul nostru şi ne scapă de primejdie.

  Gerene I. Joseph

  Eliberare divină - 2018. În acel moment, am văzut o ocazie de a fugi prin bucătărie în curte. Repede maşinile s-au oprit în faţa casei noastre, creând un ambuteiaj. Mama şi copiii au reuşit şi ei să scape, fără să fie răniţi. Să ne încredem pe deplin în îngerul Domnului, care tabără astăzi în jurul nostru şi ne scapă de primejdie.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...