Puterea muzicii

  Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului. Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos. – Efeseni 5:19,20

  Îmi place muzica bună şi mi-am cultivat acest entuziasm în decursul anilor de ascultat melodii care mi-au umplut inima de bucurie, fie că era dimineaţă, prânz sau seară. Îmi amintesc că am citit Viaţa lui Iisus, de Ellen G. White, iar ea spune că, în copilărie, Isus Şi-a exprimat adesea bucuria prin psalmi şi cântări cereşti. (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, Editura Viaţă şi Sănătate, 2015, p. 54)

  Când mă gândesc la momentele în care, copil fiind, mergeam la biserică cu părinţii mei, îmi vin mereu în minte amintiri legate de muzică. La Şcoala de Sabat pentru copii îmi amintesc cum cântam şi interpretam un anumit cântec. Bucuria mea legată de muzică nu se încheia odată cu lecţiunea de la Şcoala de Sabat, deoarece urma serviciul de închinare. Ascultam cu plăcere corul bisericii, care cânta bine cântece sau imnuri vechi ce stârneau emoţiile tuturor.

  Acasă, îi ascultam pe părinţi cântând. Încă de la primele ceasuri ale dimineţii, mama cânta cântecul ei preferat, în timp ce pregătea micul dejun pentru întreaga familie. Am descoperit că şi tata avea un cântec preferat, pe care îl cânta adesea. Când îşi făcea treburile înăuntru, dar şi afară, el cânta:,Atâta har, ce minunat! Azi pot să fiu salvat! Am fost pierdut, nenorocit, Dar Domnul m-a iubit!”

  Promisiunile lui Dumnezeu sunt adevărate şi-I mulţumesc pentru că i-a inspirat pe compozitori să scrie cântece frumoase, care să exprime aceste promisiuni. Muzica bună are puterea să ne inspire şi să ne vindece atunci când suntem căzuţi. Atunci când ascultăm muzică şi cântăm, minţile ne sunt revigorate, deoarece muzica bună are efect terapeutic. Prin muzică, Dumnezeu m-a ajutat să trec şi să depăşesc momentul morţii soţului meu la doar 53 de ani. În fiecare zi, El îmi aminteşte cuvintele cântecului „Dumnezeu Se va îngriji de tine”.

  Haideţi să ne încredem şi să cântăm împreună despre promisiunile lui Dumnezeu! Să-I aducem laudă! Mâine va fi mai bine decât astăzi, pentru că va reveni să ne ducă în căminul de sus.

  Annie B. Best

  Puterea muzicii - 2018. Atunci când ascultăm muzică şi cântăm, minţile ne sunt revigorate, deoarece muzica bună are efect terapeutic. Prin muzică, Dumnezeu m-a ajutat să trec şi să depăşesc momentul morţii soţului meu la doar 53 de ani. În fiecare zi, El îmi aminteşte cuvintele cântecului „Dumnezeu Se va îngriji de tine”.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...