Viața este ca un bol cu păsat

  Fiţi buni unii cu alţii, miloşi. – Efeseni 4:32

  Stelele încă sclipeau pe cer când familia noastră se înghesuia în maşină pentru călătoria spre casa unchiului Francis. Era unchiul mamei mele, pe care îl vizitam o dată sau de două ori pe an. După două ore de călătorie, am ajuns într-un părculeţ. Eu şi sora mea ne jucam la locul de joacă, supravegheate de tata, iar mama şi bunica pregăteau micul dejun. Ne-am reluat călătoria şi, trei ore mai târziu, am ajuns. Eu eram bucuroasă că rămânem peste noapte. Nu erau prea multe lucruri de făcut acolo pentru nişte copii, dar mama putea să meargă cu noi la etaj şi să ne lase să explorăm dormitoarele aproape goale, sau tata putea să ne scoată la o plimbare în oraş.

  Unchiul Francis şi mătuşa Ida dormeau la parter. Eram fascinată de bonetele lor de noapte, care atârnau de piciorul patului. Aproape de uşa de la bucătărie era un puţ cu o găleată şi o frânghie. Uneori, unchiul Francis ne arăta cum scoteau apă din puţ înainte să aibă apă curentă. Mătuşa Ida îşi făcea singură săpunul din resturi de untură. Văzusem bucăţile mari de săpun gri, depozitate în cămară.

  În dimineaţa următoare stăteam în jurul mesei lor mari din sufragerie. Chiar şi felurile de mâncare păreau de modă veche. Nu recunoşteam nimic. Când am văzut omletă şi o farfurie de pâine prăjită, am ştiut că va fi bine. Dar apoi, după rugăciune, un bol aburind mi-a fost pus în faţă. Am luat o înghiţitură. Avea un gust groaznic. În jurul meu se încinsese conversaţia, iar eu mâneam încercând să-mi fac curaj, cu înghiţituri mici, până când am reuşit să golesc bolul.

  Chiar atunci, unchiul Francis se uită spre mine.

  – O, îţi place păsatul! spuse el vesel. Mai ia!

  Şi-mi turnă încă o porţie în bol. De-abia mai puteam respira, dar eram atât de timidă, încât mi-am luat din nou lingura în mână. Dar unchiul mă privea în continuare şi-mi spuse surprins:

  – O, dar trebuie să pui unt şi zahăr la păsat.

  Îmi adăugă el cele două ingrediente, iar diferenţa fu izbitoare. Dintr-odată, mi-a plăcut păsatul şi încă îmi place.

  Nu ştiu dacă viaţa este ca un bol de cireşe, dar ştiu că viaţa este asemenea unui bol de păsat. Chiar şi cele mai neplăcute lucruri trec mai repede dacă cineva adaugă dulcele gust al unei îmbrăţişări, al unor cuvinte amabile sau al unui zâmbet, încerc să nu uit acest lucru.

  Penny Estes Wheeler

  Viața este ca un bol cu păsat - 2018. Nu ştiu dacă viaţa este ca un bol de cireşe, dar ştiu că viaţa este asemenea unui bol de păsat. Chiar şi cele mai neplăcute lucruri trec mai repede dacă cineva adaugă dulcele gust al unei îmbrăţişări, al unor cuvinte amabile sau al unui zâmbet, încerc să nu uit acest lucru.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...