Un înger pe cărare

  Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. – Psalmii 23:4

  Timp de câţiva ani am avut privilegiul să locuiesc în Cranbrook, British Columbia. Cranbrook este în zona de sud-est a provinciei, la poalele Munţilor Stâncoşi. Este cu adevărat o zonă frumoasă, cu munţi maiestuoşi, păduri, lacuri, râuri şi o faună bogată.

  Cât am locuit aici, am avut ca tovarăşi trei câini (doi Terra Nova şi un ciobănesc german), cu care îmi plăcea să ies să mă plimb prin pădurea din apropiere. Cărările din pădure se întindeau pe kilometri, adesea intersectându-se cu alte cărări. Deşi era o lege conform căreia câinii trebuiau ţinuţi în lesă, erau adesea câini care alergau fără lesă. Ciobănescul german şi ceilalţi doi câini ai mei erau foarte protectori faţă de mine şi de-abia aşteptau să intervină dacă simţeau vreun pericol aproape de mine. Toţi patru am avut parte de întâlniri nefericite cu alţi câini mari, care alergau liberi.

  Datorită câinilor mei, am căpătat obiceiul de a mă opri şi a mă ruga ca Dumnezeu să-Şi trimită îngerii să meargă împreună cu noi, şi am descoperit că, atunci când ne opream să ne rugăm, nu mai aveam parte de întâlniri neplăcute.

  În plimbările noastre, chiar înainte de a traversa un deal pentru a coborî într-o vale adâncă, ajungeam la o intersecţie de drumuri. De fiecare dată îmi făceam curaj pentru a-mi continua plimbarea prin această vale repetând Psalmul 23. Lui Shandy, ciobănescul german, îi plăcea întotdeauna să meargă un pic înaintea mea şi a celorlalţi doi câini, pentru a ne conduce. Intr-o zi, după ce L-am rugat pe Dumnezeu să ne conducă şi să ne apere, pe când ne apropiam de intersecţia de drumuri şi ne îndreptam spre vale, ciobănescul german s-a oprit. Trecea de o parte a cărării pe cealaltă şi înapoi. Se uita în sus, se uita şi jos şi parcă voia s-o ia pe altă cărare.

  Am ales o altă cărare şi nu a trecut mult până când am văzut că de cealaltă parte a dealului alergau doi câini de vânătoare fără lesă, pe care îi mai întâlnisem şi înainte, cu urmări destul de nefericite.

  Îmi fiecare zi descopăr cu uimire grija iubitoare a Tatălui nostru şi modul în care El doreşte să-L invităm să meargă cu noi. Sunt de asemenea convinsă de faptul că Shandy, câinele meu, a văzut un înger în ziua aceea.

  Îi încurajez pe toţi cei care nu au experimentat apropierea de Dumnezeu: „Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” (Psalmii 34:8)

  Beverly D. Hazzard

  Un înger pe cărare - 2018. Îmi fiecare zi descopăr cu uimire grija iubitoare a Tatălui nostru şi modul în care El doreşte să-L invităm să meargă cu noi. Sunt de asemenea convinsă de faptul că Shandy, câinele meu, a văzut un înger în ziua aceea. Îi încurajez pe toţi cei care nu au experimentat apropierea de Dumnezeu: „Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...