Cum să construim un altar

  Pentru ca toate popoarele pământului să ştie că mâna Domnului este puternică şi să vă temeţi totdeauna de Domnul, Dumnezeul vostru. – losua 4:24

  Era o altă zi extraordinară pentru Israel. Generaţia mai tânără fusese martora unui zid miraculos de apă care ţinea pe loc râul Iordan, la fel cum părinţii lor văzuseră despărţindu-se apele Mării Roşii cu mulţi ani în urmă. Exact aşa cum promisese Dumnezeu, mii de picioare mergeau pe albia râului ca pe uscat! Ce emoţie să iei parte la aşa o minune!

  Dumnezeu dorea ca şi generaţia următoare să ştie despre această zi extraordinară, aşa că i-a dat instrucţiuni lui losua să pună câte un bărbat puternic din fiecare seminţie să care o piatră uriaşă din mijlocul fluviului Iordan. Acolo stătuseră preoţii şi ţinuseră chivotul, în timp ce israeliţii şi turmele lor traversau. Imediat ce preoţii cu chivotul şi bărbaţii cu pietrele au ajuns în siguranţă de cealaltă parte a Iordanului, peretele de apă s-a prăbuşit, iar fluviul a început iar să curgă în torente.

  Israeliţii şi-au instalat tabăra la Ghilgal, unde losua a aranjat cele douăsprezece pietre mari sub forma unui altar care să rămână ca aducere aminte. El avea menirea de a aminti generaţiei următoare minunea pe care a facut-o Dumnezeu pentru a-i duce pe acei sclavi egipteni în Ţara făgăduinţei.

  Ai în casa ta elemente care să-ţi amintească de modul în care Dumnezeu ţi-a condus viaţa, atât pentru a-ţi întări credinţa, cât şi pentru a-ţi încuraja copiii în călătoria credinţei lor? Iată câteva sugestii în vederea construirii propriului altar: Scrie pe hârtie experienţele semnificative prin care ai trecut. Fă o listă cu evenimentele în care ai putut vedea călăuzirea lui Dumnezeu şi modul în care El a rezolvat o anumită problemă. Sau marchează întâlnirile importante cu Dumnezeu atunci când citeşti Biblia. Eu citesc din Biblie având la îndemână un creion şi o riglă, pentru a putea sublinia versetele speciale, asupra cărora Duhul Sfânt îmi atrage atenţia. Este mai uşor atunci când priveşti în urmă să simţi iarăşi aceleaşi binecuvântări.

  Scrie pe marginile Bibliei nume ale unor prieteni sau ale unor membri ai familiei pentru care te simţi îndemnată să te rogi. De asemenea, caută prin casă obiecte care îţi amintesc de o experienţă spirituală importantă prin care ai trecut, aşa încât atunci când revezi aceste obiecte, inima să-ţi fie încurajată din nou.

  Nu ţine „altarul” ascuns. Impărtăşeşte-ţi experienţa credinţei cu familia şi cu prietenii, care vor fi încurajaţi văzând modul în care Dumnezeu îţi conduce viaţa. Şi fiecare rememorare îţi va îmbogăţi propria experienţă!

  Roxy Hoehn

  Cum să construim un altar - 2018. Scrie pe marginile Bibliei nume ale unor prieteni sau ale unor membri ai familiei pentru care te simţi îndemnată să te rogi. De asemenea, caută prin casă obiecte care îţi amintesc de o experienţă spirituală importantă prin care ai trecut, aşa încât atunci când revezi aceste obiecte, inima să-ţi fie încurajată din nou.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...