Ură, durere, vindecare și iertare

  Dacă iertaţi oamenilor greşelile lor, şi Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre. – Matei 6:14

  Toţi cei pe care îi cunosc au experimentat durerea la un anumit moment în viaţa lor. Poate că a venit în urma unui divorţ, a morţii, ca urmare a unei tragedii, înşelăciuni, sărăcie sau din orice altă cauză. Durerea cauzată de o minciună este ceva ce am trăit cu toţii. Limba este o armă puternică. Iacov 3:8 spune: „Dar limba, niciun om nu o poate îmblânzi. Ea este un rău care nu se poate înfrâna, este plină de o otravă de moarte.” Scriptura mai spune de asemenea că „pot totul în Hristos, care mă întăreşte.” (Filipeni 4:13). Prin urmare, pot ieşi victorios din toate împrejurările dureroase, prin Isus Hristos.

  Am văzut că, dacă nu-I predau lui Isus nemulţumirile mele şi continui să mă gândesc la ele, mă trezesc cuprinsă de ură. Ura creşte riscul de tensiune arterială ridicată, de atac de cord, stop cardiac şi chiar moarte. Odată mi-am dat seama că mă scufundam într-o stare de depresie profundă şi am recunoscut ura ca fiind una dintre cauze.

  Când făceam şcoala de asistente medicale, am aflat că uneori depresia este mânie îndreptată spre interior. După ce am descoperit motivul mâniei mele, cu ajutorul lui Dumnezeu, am început să-mi contracarez gândurile negative cu unele pozitive, vindecătoare. Ştiu acum că cel mai bun tratament pentru ură este iertarea. În general, cel care ţi-a provocat durere îşi vede mai departe de viaţă, în timp ce tu simţi că explodezi pe interior. Vorbesc din experienţă personală, din ceea ce am trăit în urmă cu câţiva ani. Din fericire, Dumnezeu m-a ajutat să cresc de atunci.

  Indiferent de provocările cu care te-ai putea confrunta astăzi, pacea iese la suprafaţă atunci când reuşeşti să ierţi. Este greu să te ierţi pe tine însăţi, dar „la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă” (Matei 19:26).

  În plus, iertarea ajută la vindecare. Dacă rănile din trecut te-au transformat într-o persoană mânioasă, cere-I lui Dumnezeu să te ajute, astfel încât durerea şi mânia să nu se transforme în ură. El te va trece prîntr-un proces de vindecare şi, cu timpul, întreaga situaţie se va şterge în mare parte din mintea ta. Dacă, dîntr-un motiv oarecare, îţi mai aminteşti, vei descoperi că nu mai doare atât de mult. Dumnezeu poate să vindece complet. Dumnezeu a făcut acest lucru în dreptul meu şi va face la fel şi pentru tine, dacă îi oferi ocazia.

  Mă rog astăzi ca Dumnezeu să ne facă în stare să iertăm de câte ori este nevoie, astfel încât, atunci când Isus va veni, să putem intra şi trăi pentru veşnicie într-o lume fără păcat.

  Cora A. Walker

  Ură, durere, vindecare și iertare - 2018. Mă rog astăzi ca Dumnezeu să ne facă în stare să iertăm de câte ori este nevoie, astfel încât, atunci când Isus va veni, să putem intra şi trăi pentru veşnicie într-o lume fără păcat.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...