Minciuni, minciuni și iar minciuni

  Zicând: „L-a părăsit Dumnezeu; urmăriţi-l, puneţi mâna pe el, căci nu-i nimeni care să-l scape!” – Psalmii 71:11

  Tineţi-vă bine, pentru că am nişte veşti extraordinare! în Psalmii 71:11, duşmanii scriitorului spun că Dumnezeu a uitat de el, deşi autorul a fost credincios lui Dumnezeu şi este acum în vârstă. Duşmanii ameninţă de asemenea că vor veni să-l ia.

  Cuvinte descurajatoare pot veni chiar din partea unor persoane cunoscute. Uneori, astfel de cuvinte vin din partea prietenilor, a membrilor familiei. Alteori, ne poate trăda chiar mintea noastră. Cu toate acestea, cuvintele rostite de duşmanii noştri sunt adesea neadevărate. Scopul lor este să ne descurajeze şi să ne facă să cădem în groapa deznădejdii spirituale.

  Cum ar putea o astfel de tactică să funcţioneze în cazul nostru? Ei bine, iată cum. Trăim în această lume păcătoasă, plină de boală, necaz, dezastru şi disfuncţi-onalitate. Am mers mulţi ani alături de Cel care ne iubeşte cel mai mult – Dumnezeu. Apoi, duşmanul sufletului nostru vine la noi într-un moment de descurajare şi ne spune: „Cred că lui Dumnezeu nu-I pasă atât de mult de tine de vreme ce nu ai obţinut acea promovare.” Sau: „Nu te-ai vindecat atunci când te-ai rugat pentru vindecare. Nu ai primit răspuns la rugăciune. Dumnezeu te-a părăsit. Eşti singur.” Cu cât eşti creştin de mai mult timp, cu atât îţi vin mai multe gânduri de acest fel, gânduri cu care te asaltează duşmanul sufletelor noastre. Din nefericire, uneori credem pe jumătate aceste lucruri. Poate chiar acum aluneci în această capcană. În tot acest timp, te distanţezi de Dumnezeu, iar aceste minciuni îţi slăbesc credinţa.

  „Dumnezeule, nu Te depărta de mine! Dumnezeule, vino degrabă în ajutorul meu!” (Psalmii 71:12). Ajută-mă să cred în Tine atunci când nu primesc ce doresc, când nu înţeleg sau când nu sunt vindecată. Dezamăgirile sau situaţiile grele din viaţă nu îl reflectă pe Dumnezeu. Ele spun mai degrabă ceva despre viaţa în această lume de păcat. Aici se întâmplă lucruri urâte.

  Nu credeţi minciunile duşmanului. Deşi viaţa ta poate nu a mers conform planului tău, Dumnezeu nu te-a părăsit. Toate lucrurile lucrează pentru binele tău din veşnicie sau pentru binele altei persoane.

  Dumnezeu nu vrea să stea departe de tine acum. Nu te depărta tu de El.

  Angie Joseph

  Minciuni, minciuni și iar minciuni - 2018. Nu credeţi minciunile duşmanului. Deşi viaţa ta poate nu a mers conform planului tău, Dumnezeu nu te-a părăsit. Toate lucrurile lucrează pentru binele tău din veşnicie sau pentru binele altei persoane. Dumnezeu nu vrea să stea departe de tine acum. Nu te depărta tu de El.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...