Femei ale credinței

  Eu mă voi lăuda cu Dumnezeu, cu Cuvântul Lui. Mă încred în Dumnezeu şi nu mă tem de nimic. Ce pot să-mi facă nişte oameni? – Psalmii 56:4

  Sunt femei în Biblie care nu sunt menţionate după nume, cum ar fi văduva din Sarepta, femeia de la fântână şi văduva din Nain. Prin urmare, şi protagonista din acest devoţional va rămâne anonimă, dar cunoscută ca o femeie a credinţei. – Aş putea sta cu cele două fete ale mele în casa dumneavoastră vreo două zile? m-a întrebat vocea de la celălalt capăt al firului.

  Am fost luată prin surprindere. I-am explicat situaţia mea de acasă. O femeie de la biserică stătea cu chirie într-unul din dormitoarele mele. Celălalt dormitor pe care îl aveam disponibil era prea mic pentru ea şi cele două fete adolescente ale ei. Ea m-a asigurat că va fi suficient şi că-şi vor aduce saci de dormit.

  Avea înfăţişare la tribunal pentru divorţ şi custodia celor două fete. Părinţii, fraţii şi soţul ei se opuseseră cu toţii atunci când ea se alăturase bisericii noastre. Persecuţia creştinilor este adesea profund simţită în propriile familii. După proces, fetele nu au rămas cu ea. Ea mi-a explicat printre lacrimi: „Mi-au fost luate şi duse să locuiască cu sora mea înainte de a se întoarce la tatăl lor.” Ea nu avea bani pentru avocat, ci doar rugăciunile credinţei o apărau.

  G.K. Chesterton a spus: „Speranţa este puterea de a fi vesel în împrejurări disperate” (G.K. Chesterton, Heretics, New York, John Lane Co., 1905, p. 159). Pentru a-şi câştiga banii, această femeie a credinţei a început să facă curăţenie în case. În cele din urmă, i s-a dat dreptul la vizite asistate. Familia extinsă a fost de părere că ea are nevoie de o evaluare psihologică şi a acţionat în direcţia aceasta.

  Doi poliţişti au bătut la uşa mea şi m-au întrebat de chiriaşa mea.

  – Da, locuieşte aici.

  Când ea a ieşit din dormitor, poliţia a intrat în casă şi a luat-o. Ea a întrebat:

  – Pot să-mi iau Biblia cu mine?

  Rămăsesem cu gura căscată şi l-am întrebat pe poliţist:

  – Cum poţi intra în casa cuiva şi pur şi simplu să-l ridici pe sus?

  El mi-a arătat o hârtie semnată de o persoană necunoscută mie. I-au pus cătuşe la mâini, ca şi cum ar fi fost o infractoare de rând şi au dus-o la un centru de evaluare psihiatrică, unde a stat câteva zile. În loc să fie într-o stare de depresie, această femeie le-a vorbit despre dragostea lui Dumnezeu oamenilor de la centru.

  Ce aş fi făcut eu într-o astfel de situaţie? Dumnezeu vede şi Se îngrijeşte de poporul Său, în special în necaz. Trebuie să rămânem credincioşi în orice situaţie neplăcută prin care am putea trece în viaţă.

  Retha McCarty

  Femei ale credinței - 2018. I-au pus cătuşe la mâini şi au dus-o la un centru de evaluare psihiatrică, unde a stat câteva zile. În loc să fie într-o stare de depresie, această femeie le-a vorbit despre dragostea lui Dumnezeu oamenilor de la centru. Dumnezeu vede şi Se îngrijeşte de poporul Său, în special în necaz. Trebuie să rămânem credincioşi în orice situaţie neplăcută prin care am putea trece în viaţă.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...