Vrei, te rog, să mă asculți?

  Eu – zice Domnul – te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta. – Psalmii 32:8

  Era marţi dimineaţa. Ninsese cu o noapte înainte, nu mult, dar suficient cât să creeze probleme, deoarece temperatura scăzuse semnificativ pe timpul nopţii, transformând zăpada în gheaţă.

  Marţea era ziua în care îmi vizitam tatăl în vârstă de 95 de ani, care locuia într-un cămin de bătrâni. Să vă explic: nu mă deranjează frigul sau zăpada proaspăt căzută, dar dacă este vorba de gheaţă, nu ies afară. Ce mă fac astăzi? mă întrebam. Poate am să-l vizitez pe tata un pic mai târziu astăzi? Bine. Poate asta am să fac. Am auzit deodată o voce blândă şoptită care-mi spunea: „Nu ieşi afară astăzi.” Am continuat să pregătesc micul dejun, ignorând vocea şi spunându-mi: Dar se va încălzişi voi putea ieşi afară după-amiază. Dintr-odată, vocea mi-a spus pentru a treia oară, mai tare: „Nu ai auzit că nu trebuie să ieşi afară astăzi?” De data aceasta am fost atentă, am râs şi am spus: „Bine, Doamne, am înţeles.”

  Dar ce voi face acum? De obicei nu stau acasă marţea. Mi-au venit imediat în minte nişte treburi pe care le aveam de făcut prin casă şi am avut o zi plină. Am sunat la căminul de bătrâni şi m-am asigurat că tata era bine.
  Vineri după-amiaza, fiul vecinului meu a venit pe la mine şi l-am întrebat:

  – Ce faceţi?

  El mi-a răspuns:

  – Marţi după-amiază (da, chiar marţea în care eu am stat în casă) nu mi-am dat seama cât de multă gheaţă era în curtea din faţa casei, am ieşit afară, am căzut si m-am lovit la umăr. Doctorul mi-a spus că nu am nimic rupt, dar am nişte dureri cumplite.

  Când îl ascultam pe el, mă gândeam: îţi mulţumesc, Doamne, că nu şi-a rupt ni-ciun os şi Iţi mulţumesc şi pentru că m-ai ajutat să ascult şi să mă supun. Când mă gândesc la această experienţă, îmi dau seama că Dumnezeu, în bunătatea şi dragostea Sa, ne vorbeşte zilnic pentru a ne atenţiona, astfel încât să nu ne rănim – spiritual, fizic şi emoţional. Dar adesea noi nu ascultăm.

  Acum, rugăciunea mea din fiecare zi este: Ajută-mă, Doamne, să fiu mai dispusă să te ascult şi să mă supun Ţie. Haideţi ca astăzi să ascultăm şi să primim instrucţiuni de la Cel care ştie ce e mai bine pentru noi.

  Maureen O. Burke

  Vrei, te rog, să mă asculți? - 2018. Acum, rugăciunea mea din fiecare zi este: Ajută-mă, Doamne, să fiu mai dispusă să te ascult şi să mă supun Ţie. Haideţi ca astăzi să ascultăm şi să primim instrucţiuni de la Cel care ştie ce e mai bine pentru noi.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...