Colt Magnus

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. – Proverbele 22:6

  Nu era decât un punct negru, blănos, care alerga în sus şi-n jos pe stradă. Am crezut că am dat peste el. Am observat doi bărbaţi în colţul străzii, care ţineau un afiş pe care scria: „O pungă de mancare gratis şi patruzeci de dolari pentru un căţel.” în acel moment eram vulnerabilă. Aveam pe scaunul din maşină urna cu cenuşa câinelui meu Parra, pe care tocmai fusesem nevoită să-l eutanasiez din cauza faptului că era bătrân şi bolnav. Îl mai aveam acasă doar pe Independence Day, singurul frate rămas în viaţă al lui Parra. Dar nu mai aveam decât douăzeci de dolari în portofel.

  Am oprit să mă asigur că puiul era bine, iar unul dintre bărbaţi mi-a explicat că nu-l puteau ţine. Următorul lucru pe care mi-l amintesc este că ei plecau de la maşina mea cu cei douăzeci de dolari ai mei. Mi-am continuat drumul mândră că eram noul stăpân al unui câine şi deţinătorul unei pungi de mâncare pentru căţei.

  În săptămânile care au urmat, căţelului de doar două luni i-am pus numele Colt Magnus. După aproape un an, în timpul unei vizite la veterinar, Colt nu s-a purtat cum trebuie, devenind agresiv. Am rămas uimită şi am vorbit un timp îndelungat cu veterinarul. El bănuia că, înainte ca eu să devin stăpânul lui, Colt a fost probabil grav abuzat. Să spunem doar că atunci când veneau la noi oameni pe care nu-i cunoştea, Colt avea ceva probleme sociale. Veterinarul m-a întrebat ce aveam de gând să fac cu el.

  În prezent, Colt are patru ani şi este un câine sănătos. Mai are probleme din când în când. Dar am învăţat atât de multe în urma dresajului lui. De exemplu, trebuie să folosesc mâna cu blândeţe şi să am o voce calmă, dar fermă. Dacă fac un gest neaşteptat sau îl ating brusc, el se teme.

  Colt a învăţat că, dacă eu sunt supărată, nu înseamnă decât că el trebuie să facă un anumit lucru altfel decât îl face de obicei. El ştie acum diferenţa dintre a acţiona mânat de furie şi a acţiona condus de dragoste. Câteodată doar mă uit la el şi ridic o sprânceană in sus. El se aşază, îşi ridică capul şi arată că-i pare rău pentru ce a făcut.

  Acest proces de dresaj mă face să mă gândesc la Tatăl nostru ceresc. Când greşim şi venim la El pentru a primi iertarea, El ne corectează cu dragoste, grijă şi bunătate. Ne arată cu răbdare ce trebuie să schimbăm la noi. Nu ne vorbeşte aspru, nici nu ţipă, ci în schimb ne corectează şi ne îndrumă cu dragoste. Sunt atât de recunoscătoare pentru această ocazie de a învăţa.

  Mary E. Dunkin

  Colt Magnus - 2018. Când greşim şi venim la El pentru a primi iertarea, El ne corectează cu dragoste, grijă şi bunătate. Ne arată cu răbdare ce trebuie să schimbăm la noi. Nu ne vorbeşte aspru, nici nu ţipă, ci în schimb ne corectează şi ne îndrumă cu dragoste. Sunt atât de recunoscătoare pentru această ocazie de a învăţa.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...