Bucuria părtășiei

  Stăruiţi in dragostea frăţească. – Evrei 13:1

  Concediul meu din anul 2014 a devenit o experienţă a bucuriei părtăşiei – vacanţa mea mult aşteptată împreună cu surorile mele.

  Fuseserăm despărţite destul de multă vreme. În ultimii ani, ori de câte ori aveam concediu, nu ne puteam întâlni din cauza programului nostru aglomerat. Pe 3 mai 2014, în sfârşit am avut ocazia să ne reunim, mulţumită nepoatei noastre, Annie, care a aranjat totul. Ea a reuşit să ne cumpere biletele de vapor şi de avion online, cu mult înainte de data la care aveam să ne întâlnim. Deşi nu mai erau multe locuri la aceste mijloace de transport, ea a reuşit să ne găsească locuri.

  Lăudat să fie Domnul că totul a fost bine cu cazarea şi cu pregătirile în vederea vizitării prietenilor şi rudelor noastre. Ne-am întâlnit colegii de clasă, prietenii şi, lucrul cel mai important, toţi fraţii şi surorile, nepoţii şi nepoatele, unchii şi mătu-şile. Am vizitat bisericile şi şcolile din oraşul natal, nerăbdătoare să văd înaintarea lucrării lui Dumnezeu.

  Ne-am bucurat să vedem şi să aflăm cum a înaintat lucrarea lui Dumnezeu. Timpul frumos pe care l-am petrecut vizitându-i pe membrii bisericii a fost o bucurie extraordinară pentru mine. Împreună am mâncat, ne-am închinat, ne-am încurajat unii pe alţii şi am vorbit despre progresul pe care l-a făcut biserica pe care o frecventam de obicei (Pe 21 decembrie 1961, eu împreună cu două surori de-ale mele am fost botezate în aceeaşi biserică din Gabawan, Filipine.). Am fost cincizeci în acel Sabat după-amiază. A fost o bucurie pentru mine să văd multe feţe cunoscute în biserică. Deşi unii lipseau, copiii lor continuau să-I slujească lui Dumnezeu în locul lor. Cu toţii aşteptăm cu nerăbdare învierea lor la revenirea lui Isus.

  Abia aştept un alt concediu şi o altă ocazie de părtăşie ca aceasta. Nu nepoata mea, ci Dumnezeu a aranjat acea întâlnire – transportul, cazarea şi itinerariul. Ştiu că întâlnirea viitoare va fi un moment de nespusă bucurie. Ne vom revedea cu cei dragi în ceruri pentru a petrece o veşnicie în bucuria părtăşiei, o părtăşie mult mai profundă decât orice am trăit pe acest pământ. Vom vedea că sacrificiile noastre financiare şi personale pentru lucrarea lui Dumnezeu au avut ca rezultat câştigarea a mult mai multe suflete pentru împărăţie.

  Să continuăm să ne bucurăm de părtăşia unul cu celălalt în slujire, până la revenirea Sa.

  Evelyn G. Pelayo

  Bucuria părtășiei - 2018. Ne vom revedea cu cei dragi în ceruri pentru a petrece o veşnicie în bucuria părtăşiei, o părtăşie mult mai profundă decât orice am trăit pe acest pământ. Vom vedea că sacrificiile noastre financiare şi personale pentru lucrarea lui Dumnezeu au avut ca rezultat câştigarea a mult mai multe suflete pentru împărăţie.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...