Roada Duhului

  Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. – Galateni 5:22,23

  În ţara în care trăiesc se cultivă diferite fructe. Aş dori să compar aceste tipuri de fructe delicioase şi hrănitoare cu roadele Duhului.

  Dragostea. Pentru mine, mărul cel hrănitor reprezintă dragostea. Dragostea pentru alţii se manifestă prin amabilitate. Dumnezeu spune: „Căci cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui. (Zaharia 2:8)

  Bucuria. Mango, fructul plin de fier care întăreşte întregul corp, îmi aminteşte de bucurie. Ce fruct încântător, suculent – care ne face să ne murdărim – este mango! „Căci bucuria Domnului va fi tăria voastră.” (Neemia 8:10)

  Pacea. Banana plină de magneziu, cu aroma ei deosebită, mă duce cu gândul la relaţii armonioase, care sunt produsul păcii. Îmi plac foarte mult bananele. Ele ne ajută să avem un somn profund. „Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.” (Psalmii 4:8)

  Îndelunga răbdare. Căpşunele pline de vitamina C ajung la noi în urma eforturilor multor persoane care lucrează pe câmpurile de căpşune pe salariul minim. Lucrătorii trec cu răbdare prin greutăţi şi îşi desfăşoară sub soarele fierbinte munca ce le distruge spatele. Şi noi ar trebui să fim răbdători: „Cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare, îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste.” (Efeseni 4:2) Bunătatea. Smochinele dulci şi suculente, precum sunt cele care cresc într-unul din smochinii noştri, reprezintă calitatea bunătăţii. Bunătatea declanşează compasiune şi consideraţie faţă de alte persoane. „Cine îngrijeşte de un smochin va mânca din rodul lui.” (Proverbele 27:18)

  Facerea de bine. Kiwi, un fruct mic plin de vitamina C şi de savoare, îmi reaminteşte de generozitatea lui Dumnezeu manifestată chiar şi în cele mai mici binecuvântări pe care ni le oferă şi pe care trebuie să le împărţim cu ceilalţi. „Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele.” (Psalmii 23:6)

  Credincioşia. Încrederea puternică în adevăr mă face să mă gândesc la ananasul loial. „Cel neprihănit va trăi prin credinţa lui.” (Habacuc 2:4)

  Blândeţea. „Ne aducem aminte… de castraveţi, de pepeni”, i se plângeau israeliţii lui Moise, care era cunoscut ca fiind un om blând. (Numeri 11:5)

  Înfrânarea poftelor. Strugurii cei dulci şi sucul lor se pot transforma în vin. „Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări.” (1 Corinteni 9:25)

  Fie ca şi în vieţile noastre să se manifeste roada Duhului.

  Priscilla E. Adonis

  Roada Duhului - 2018. Kiwi, un fruct mic plin de vitamina C şi de savoare, îmi reaminteşte de generozitatea lui Dumnezeu manifestată chiar şi în cele mai mici binecuvântări pe care ni le oferă şi pe care trebuie să le împărţim cu ceilalţi. „Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele.”
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Pietricica din pantof

  Te încurajez ca astăzi să-ți iei timp să rezolvi problemele, înainte ca ele să-ți cauzeze mai multă durere și să te coste timp prețios în viitor.

  Renunță la sare!

  Dumnezeu ne cere să călătorim pe un drum mai puțin bătătorit. Mai exact, uneori este foarte greu să lăsăm în urmă durerile, frustrările și mâhnirea. Uneori nu vrem să le lăsăm, pentru că, altminteri, ne-am pierde identitatea din prezent.

  Lanterna

  Eram uimită! Dumnezeu are o mie de căi de a avea grijă de noi. Chiar s-au împlinit cuvintele: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!”

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...