Ți-ai luat medicamentele?

  O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. – Proverbele 17:22

  Bunico, ţi-ai luat medicamentele astăzi? m-a întrebat nepotul meu de patru ani într-o dimineaţă. Pentru că îmi aduc aminte de acea întrebare, acum zâmbesc de fiecare dată când văd pe cineva că-şi ia medicamentele. Meditând la această întrebare simplă, îmi vin în minte lucruri la care nu m-am gândit niciodată.

  În primul rând, întrebarea lui îmi spune că este un copil isteţ – fără îndoială că vorbeşte bunica din mine. De asemenea, această întrebare îmi spune că se îngrijorează pentru mine. Ştie că îmi este greu să mă feresc de răceli şi, deşi nu înţelege motivele medicale pentru care trebuie să iau acele medicamente, pare sigur de faptul că, dacă le iau, acestea mă vor ajuta.

  În al doilea rând, întrebarea lui îmi demonstrează puterea publicităţii. În mod evident, el aude publicitatea de la radio sau de la televizor, chiar dacă noi credem că nu este conştient de ea. De asemenea, întrebarea lui îmi spune că el aplică nevoile mele la ceea ce a văzut sau auzit. Acum, ori de câte ori mă apropii de zona în care îmi ţin pastilele, el îmi reaminteşte blând că trebuie să am grijă de sănătatea mea.

  Când vorbesc despre întrebarea nepotului meu, îmi amintesc de altceva ce trebuie să fac în fiecare zi pentru sănătatea mea spirituală: să-L laud pe Dumnezeu pentru binecuvântările Sale în viaţa mea. Ştiu că, dacă ne începem şi ne sfârşim ziua într-o notă de laudă şi de recunoştinţă, ne putem prelungi viaţa şi ne ajutăm sănătatea fizică. Poate că de aceea fredonez imnuri de laudă tot timpul. Am auzit că oamenii recunoscători au o rezistenţă mai mare în faţa bolilor şi o bunăstare mintală şi fizică mai mare. Solomon, cel mai înţelept om de pe faţa pământului, a spus: „O inimă veselă este un bun leac” (Proverbele 17:22). Atunci când îl laud pe Dumnezeu, sunt veselă.

  Întrebarea nepotului meu îmi aminteşte de asemenea de faptul că vorbele mele trebuie să-i călăuzească pe cei din jurul meu spre o viaţă spirituală mai bună (Proverbele 12:6). Tânjesc după locul acela ceresc, unde nu va mai trebui să ne întrebăm: „Ţi-ai luat medicamentele?” Aştept cu nerăbdare să merg în grădinile cereşti vindecătoare (Apocalipsa 22:2).

  Mare Medic, Tu eşti Dumnezeul meu! Tu m-ai ajutat şi m-ai ocrotit până acum. Ajută-mă să aleg acele cuvinte dătătoare de viaţă, acele cuvinte care le vorbesc oamenilor despre vindecare. Îţi mulţumesc pentru că cei drepţi vor trăi veşnic şi Îţi vor sluji, Doamne, în ceruri.

  Nelly Thomas

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...