Sfânt, sfânt, sfânt. Amin!

  Să-mi trăiască sufletul şi să Te laude, şi judecăţile Tale să mă sprijine! – Psalmii 119:175

  Joshua este băiatul de nouă ani al cumnatei mele. În copilărie, Joshua a suferit de malarie cerebrală. Aceasta îl făcea să aibă convulsii puternice. Deşi mama lui l-a dus la diferite spitale, starea băiatului nu s-a îmbunătăţit. De câteva ori, mama L-a rugat pe Dumnezeu să-i permită lui Joshua să moară, dar Dumnezeu nu i-a răspuns. Apoi L-a rugat pe Dumnezeu să o lase pe ea să moară, pentru a se putea odihni de toate poverile. Dumnezeu tot nu-i răspundea. Alte femei se plângeau de faptul că ea nu-l putea controla pe Joshua în biserică, unde acesta striga cu voce tare şi alerga încolo şi încoace pe culoar, deranjând oamenii. „Ce rost are să mai vii cu un astfel de copil la biserică?”, întrebau unii. Mama lui Joshua îl ducea din biserică în biserică, dar oamenii se plângeau întotdeauna.

  Într-o zi, unii membri din biserică au organizat post şi rugăciune pentru Joshua. Joshua a stat liniştit la biserică trei săptămâni la rând. Femeile au început din nou să întrebe: „Unde este femeia aceea cu băiatul problemă? De trei Sabate deja nu am mai văzut-o. Poate e din nou la spital cu el.” Mama le-a auzit pe femei vorbind şi le-a răspuns: „Sunt aici. Domnul a făcut o minune pentru Joshua după ce prezbiterii s-au rugat şi au postit pentru el. Timp de trei săptămâni la rând am putut să stau în linişte la biserică.”

  Convulsiile pe care le avusese îi provocaseră muţenia lui Joshua. Dar într-o seară, după rugăciunile prezbiterilor, Joshua a strigat cu voce tare: „Mama!” Toată noaptea a continuat să o strige şi a privit-o cu atenţie. Cât de recunoscătoare a fost cumnata mea Domnului pentru această a doua minune! De câteva ori fusese abordată de necredincioşi, care o îndemnaseră să apeleze la vraci pentru ajutor. Ea le răspundea întotdeauna ferm: „Dumnezeu ştie de ce Joshua este încă în viaţă, dar mut.”

  La data de 14 decembrie 2014, Joshua a reuşit să rostească o rugăciune: „Mtaka-tifu, mtakatifu, mtakatifu. Amen! (Sfânt, sfânt, sfânt. Amin!) Până în prezent, aceasta este rugăciunea lui Joshua din fiecare dimineaţă şi din fiecare seară.

  Mama lui Joshua îi este recunoscătoare lui Dumnezeu pentru minunile pe care le-a făcut pentru fiul ei. Credinţa ei este puternică, iar ea este convinsă că într-o zi Joshua va vorbi.

  Da, Marele Medic, Isus, lucrează în vieţile oamenilor care se confruntă cu dificultăţi. Asemenea mamei lui Joshua, şi noi ne putem încrede în ajutorul Său şi îi putem lăuda numele.

  Debbie Maloba

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...