„Dacă ai fi cunoscut… ai fi cerut” (1)

  Drept răspuns, tsus i-a zis: „Dacă ai fi cunoscut tu clarul lui Dumnezeu şi Cine este Cel ce-ţi zice: „Dă-mi să beau!”, tu singură ai fi cerut să bei, şi El ţi-ar fi dat apă vie. – loan 4:10

  Dacă ai fi cunoscut… Venise la fântână pe la ceasul al şaselea, probabil în jurul prânzului (orele erau numărate de la răsăritul soarelui), pentru a evita să se întâlnească cu celelalte femei. Mersul la fântână dis-de dimineaţă nu era doar o treabă din gospodărie, pentru a lua apa de care era nevoie, ci era o întâlnire cu rol social. Femeile vorbeau, bârfeau şi o ignorau.

  Ea ştia de ce. Toate ştiau. Ea trăia cu un bărbat care nu era soţul ei. Avusese cinci soţi. Tot spera ca un bărbat să rămână alături de ea, s-o protejeze, să aibă grijă de nevoile ei, să o facă să se simtă frumoasă şi iubită. Dar a trecut prin ei, unul după altul. Şi inima ei încă tânjea să ştie că este iubită, dorită şi acceptată. Dar mesajul pe care îl primea din fiecare relaţie era acela că ea nu era de ajuns, că nevoia ei era prea mare şi inima ei prea flămândă. Nu avea să găsească niciodată ce căuta.

  Femeile o priveau ca pe o păcătoasă – folosită şi fără valoare. Nimeni nu dorea să-i fie prieten. Dacă ar fi mers la fântână dimineaţa, nu ar fi făcut decât să-şi amintească cu durere cine era şi cum nu se putea ridica la nivelul celorlalte femei. Privea cum prietenii râdeau şi vorbeau, iar inima ei tânjea după o persoană care s-o iubească, să creadă în ea, să vrea mai mult de la ea.

  Aşadar, vine la fântână în miezul zilei, când ştie că va fi în siguranţă. Nimeni nu va fi acolo. Nimeni nu va arăta cu degetul spre ea şi nimeni nu va şuşoti. Nu va simţi durerea de a se şti singură şi nedorită.

  Când L-a văzut pe acel Om stând la fântână, a rămas surprinsă. L-a recunoscut după haine că este evreu. Ce căuta un evreu în Samaria? Evreii se fereau de Samaria ca de ciumă, făcând un ocol de două zile în călătoriile lor pentru a nu deveni necuraţi. Dar ştia că va fi totul bine. Putea merge la fântână, putea să ia apă şi să plece. El nu va vorbi cu ea. Nu doar că bărbaţii nu vorbeau cu femeile în public, dar El era un bărbat evreu, iar ea era samariteancă. Evreii nu voiau să aibă nimic de-a face cu samaritenii.

  Dar iată că El îi vorbeşte. El îţi va vorbi şi ţie astăzi. Ascultă-L.

  Tamyra Horst

  „Dacă ai fi cunoscut... ai fi cerut” (1) - 2018. Putea merge la fântână, putea să ia apă şi să plece. El nu va vorbi cu ea. Nu doar că bărbaţii nu vorbeau cu femeile în public, dar El era un bărbat evreu, iar ea era samariteancă. Evreii nu voiau să aibă nimic de-a face cu samaritenii. Dar iată că El îi vorbeşte. El îţi va vorbi şi ţie astăzi. Ascultă-L!
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...