„Dacă ai fi cunoscut… ai fi cerut” (2)

  Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă ai fi cunoscut tu clarul lui Dumnezeu şi Cine este Cel ce-ţi zice: „Dă-mi să beau!”, tu singură ai fi cerut să bei, şi El ţi-ar fi dat apă vie. – loan 4:10

  Îi era sete – tânjea după dragoste şi acceptare, după sentimentul de a aparţine cuiva, de a fî apreciată şi plină de speranţă. Şi iat-o la fântână în miezul zilei, încercând să-şi îndeplinească propriile nevoi sau măcar să evite mai multă durere. Răspunsul la orice ar fi avut nevoie vreodată stătea chiar în faţa ei, dar ea nu şi-a dat seama. Cum ar fi putut? Dumnezeu nu arăta deloc aşa cum se aştepta ea. Nu s-ar fi gândit niciodată că Dumnezeu S-ar fi arătat în Samaria şi ar fi vorbit cu ea. Învăţase să se certe cu privire la ce este drept sau nedrept, dar nu aflase despre Dumnezeul harului şi al dragostei, care caută chiar şi un proscris printre proscrişi.

  Acelaşi lucru este adevărat şi pentru noi astăzi. Inimile noastre sunt flămânde şi însetate după dragoste, acceptare, speranţă, curaj, scop şi bucurie. Încercăm să ne împlinim aceste nevoi în multe feluri. Ne străduim să fim suficient de slabi, de frumoşi, de isteţi, de educaţi, de realizaţi, ceva suficient cât să simţim că suntem în sfârşit valoroşi şi iubiţi, că contăm. Deşi unele dintre eforturile noastre ajută pentru o vreme, nimic nu potoleşte pe deplin foamea. Dacă L-am cunoaşte pe Dumnezeu, dacă am înţelege şi am crede că El ne-a iubit şi că a făcut şi va face orice pentru noi, dacă am şti, I-am cere să ne umple acel gol.

  Dacă L-am cunoaşte pe Dumnezeu, dacă ne-am încrede în El pe deplin şi dacă I-am cere să împlinească acele dorinţe adânci ale inimilor noastre, El ar face-o. El nu ne zice „poate”, „dacă vom fi suficient de buni”, „dacă ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor Sale” sau „dacă facem suficiente lucruri”. Dacă I-am cere, El ar face.

  Ţie de ce îţi este sete? Ai vorbit cu Dumnezeu în mod cinstit despre inima ta şi despre cele mai mari dorinţe ale tale? Crezi cu adevărat că El te iubeşte necondiţionat şi că-Şi doreşte pentru tine mai mult decât ţi-ai imaginat tu vreodată? Crezi cu adevărat că ar face tot ce îi stă în putinţă pentru a-ţi împlini cele mai profunde nevoi? Că are un plan pentru tine care va schimba lumea?

  Dacă ai fi cunoscut… El ţi-ar fi dat. Să alegem să ne încredem în Dumnezeu şi în dragostea Sa pentru noi şi să fim convinşi că în ochii Lui suntem valoroşi şi iubiţi. Acesta este Dumnezeul care a făcut tot ce I-a stat în putinţă pentru a găsi o proscrisă însetată şi pentru a o transforma în primul evanghelist al lumii. El te caută şi pe tine.

  Tamyra Horst

  „Dacă ai fi cunoscut... ai fi cerut” (2) - 2018. Dacă ai fi cunoscut... El ţi-ar fi dat. Să alegem să ne încredem în Dumnezeu şi în dragostea Sa pentru noi şi să fim convinşi că în ochii Lui suntem valoroşi şi iubiţi. Acesta este Dumnezeul care a făcut tot ce I-a stat în putinţă pentru a găsi o proscrisă însetată şi pentru a o transforma în primul evanghelist al lumii. El te caută şi pe tine.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...