Privirea înainte!

  Luaţi seama dar să faceţi aşa cum v-a poruncit Domnul, Dumnezeul vostru; să nu vă abateţi de la cele ce a poruncit El nici la dreapta, nici la stânga. – Deuteronomul 5:32

  Nu sunt o iubitoare de cai. Uneori, în concediu, mai călăresc şi îmi place, dar nu e ceva ce fac în fiecare weekend. Din primele două experienţe cu caii am învăţat mult!

  Când aveam aproape unsprezece ani, şcoala mea a organizat un festival. În cadrul acestui festival, chiar puteai încerca să călăreşti. Îi urmărisem pe alţi copii călărind si calul părea destul de docil. Probabil că fusese ales chiar din acest motiv. Aşadar, fiind o fire aventuroasă, am hotărât să plătesc pentru o tură cu calul. Ei bine, în momentul în care m-am urcat pe cal, aceasta a pornit cu viteza luminii. Am văzut un gard de care ne apropiam şi, ţinând la biata mea viaţă, mi-am zis: Asta e! Voi cădea chiar în momentul în care calul acesta va încerca să sară peste acel gard. Dar se pare că nu ştia să sară, spre uşurarea mea, şi cumva proprietarul a reuşit să controleze calul, întâmplarea m-a zguduit. Nu era nicio explicaţie pentru fuga calului decât aceea că voia să meargă acasă, deoarece pentru el fusese o zi lungă.

  A doua experienţă pe care am avut-o cu un cal a fost în timpul lunii de miere. Eu şi proaspătul meu soţ am hotărât să facem o plimbare călare la o fermă din apropiere. Mulţi oameni veniseră în ziua aceea şi fiecăruia i se dădea un cal despre care fermierii credeau că este potrivit pentru el. Am urcat pe cai şi apoi nu l-am mai văzut pe soţul meu. Calul pe care eram eu a luat-o la sănătoasa spre casă, nerăbdător să se odihnească şi să mănânce ceva. Eu am ajuns prima la fermă. Vă puteţi imagina cât de nerăbdător era calul acela să ajungă acasă. Nu avea decât un gând în minte: să ajungă acasă cât mai repede posibil!

  Aceste experienţe mi-au reamintit textul din Deuteronomul, unde ni se spune: „Să nu vă abateţi… nici la dreapta, nici la stânga” (Deuteronomul 5:32). Trebuie să rămânem pe drumul nostru, ascultându-L pe Dumnezeu şi nepermiţând nimănui să ne convingă să facem ceva greşit. Asemenea calului care era hotărât să ajungă acasă, şi noi trebuie să rămânem pe calea lui Dumnezeu, orice s-ar întâmpla.

  Rugăciunea mea pentru fiecare dintre noi este să rămânem concentraţi pe Cuvântul lui Dumnezeu şi pe scopul pe care El îl are pentru viaţa noastră.

  Clair Sanches-Schutte

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...