Lecția pe care am învățat-o de la rufe

  Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea şi du-mă pe calea veşniciei! – Psalmii 139:23,24

  Poate Isus să Se folosească de ceva banal pentru a ne învăţa o lecţie? Cu siguranţă!

  Unul dintre lucrurile de care am oroare este şerveţelul de hârtie care îmi rămâne în rufele pe care le bag la spălat. Intr-o zi eram la spălătorie, gândind că verificasem orice rufa pentru a nu mai rămâne şerveţele în vreun buzunar. Încrezătoare că scosesem din rufe orice mi-ar fi putut aduce o mare neplăcere, am pus rufele la ciclul de spălare. Când maşina s-a oprit din învârtit, am deschis rapid capacul pentru a transfera rufele în uscător. Spre deznădejdea mea, toate rufele erau impregnate cu resturi de şerveţel.

  Cu durere am început să scutur fiecare rufa în parte şi să încep să adun resturile înainte de a le pune în uscător. Dar şerveţelul intrase în ţesătura hainelor, ceea ce îmi îngreuna treaba.

  Pe când făceam lucrul acesta, mi-a venit în minte textul Psalmii 139:23,24. Aşa că L-am rugat pe Isus să-mi cerceteze sufletul. Din acea zi încerc să-mi mărturisesc păcatul imediat ce îl conştientizez. Şi, datorită acestui incident, L-am invitat pe Isus să facă o căutare mai amănunţită în sufletul meu.

  Când am aruncat şi ultima rufă în uscător, am sperat că filtrul uscătorului va îndepărta orice urmă de şerveţel.

  Gândindu-mă la analogia dintre viaţa mea şi rândul acela de haine, mi-am dat seama că Isus este filtrul nostru.

  Când Tatăl Se uită la noi prin Hristos, El ne vede curaţi şi fără „resturile” păcatului, care să ne ştirbească frumuseţea.

  În timp ce rufele erau în uscător, m-am rugat: Tată ceresc, îţi mulţumesc pentru Fiul Tău, Isus, care îmi iartă păcatele. Curăţă-mă astăzi, ca să devin curat. În numele lui Isus, amin.

  Rufele mele au ieşit curate din uscător, ceea ce ilustrează că şi Isus mă poate face curat.

  Deşi păcatele mele pot fi roşii ca purpura, eu pot deveni albă ca zăpada (vezi Isaia 1:18). Iţi mulţumesc, Doamne!

  Nu doar că mi-am spălat rufele, dar am plecat de acolo şi cu sufletul mai uşor!

  Mary Louis

  Lecția pe care am învățat-o de la rufe - 2018. Când Tatăl Se uită la noi prin Hristos, El ne vede curaţi şi fără „resturile” păcatului, care să ne ştirbească frumuseţea. În timp ce rufele erau în uscător, m-am rugat: Tată ceresc, îţi mulţumesc pentru Fiul Tău, Isus, care îmi iartă păcatele. Curăţă-mă astăzi, ca să devin curat. În numele lui Isus, Amin.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...