Articolul precedentSă-i facem bine aproapelui nostru
  Articolul următorSă lucrăm cu iubire

  Degetul lui Dumnezeu

  Pe de altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Nu mă satur niciodată să privesc cum Dumnezeu acţionează în vieţile copiilor Săi. Ieri am avut o discuţie cu o prietenă dragă de-a mea. Ceea ce mi-a împărtăşit ea m-a impresionat profund şi m-a făcut să-i pun pe hârtie povestea. Ea mi-a mărturisit că avea o problemă gravă care o făcea să meargă săptămânal la psiholog pentru consiliere. Deşi psihologul o asculta cu mare atenţie, într-o zi a întrebat-o: „Cum se face că ai atâtea probleme, dar eşti atât de fericită?” Prietena mea i-a explicat că avea într-adevăr probleme, dar Dumnezeu era stânca vieţii ei. Hristos era sursa bucuriei ei, aşadar, chiar şi atunci când are probleme, izvoarele bucuriei continuă să curgă. După încă două vizite la psiholog, prietena mea şi-a dat seama că avusese loc o schimbare de roluri. În loc ca psihologul să o asculte pe ea, acum ea era cea care îl asculta pe psiholog în timp ce aceasta îşi mărturisea problemele, într-una dintre şedinţe, psihologul a exclamat: „Vreau să-L cunosc pe Dumnezeul tău!” Prietena mea i-a împărtăşit versete din Biblie memorate anterior, iar psihologul a întrebat-o: „Cum poţi face asta?”

  Cu o săptămână în urmă, când prietena mea a ajuns la şedinţa de consiliere, psihologul a anunţat-o că voia să participe la clase de studiu biblic săptămânale. Psihologul nu vrea doar să-L cunoască pe Dumnezeul prietenei mele, ci şi să-I cunoască Cuvântul, la fel de bine ca prietena mea. Aşadar, acum prietena mea are privilegiul de a aduce la cunoştinţa acestui suflet preţios pe Dumnezeu şi planul Său de mântuire prin Isus Hristos. Sper ca într-o zi, cât mai curând, psihologul să spună la fel ca famenul etiopian, „Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat?” (Faptele 8:36) Da, prietena mea a crezut că are probleme care trebuiau rezolvate. Dar nu avea de unde să ştie că problemele ei urmau să fie barca pe care Dumnezeu o folosea pentru a vâsli în oceanul de deznădejde ca să salveze pe unul dintre copiii Săi pierduţi, psihologul.

  Dumnezeul nostru uimitor nu înlătură întotdeauna greutăţile din viaţa copiilor Săi. În schimb, când ne încredem în El, El Se foloseşte de acele împrejurări dificile pentru a ne arăta nu doar slava Sa, ci şi harul Său. Dumnezeu a îngăduit problemele prietenei mele pentru a-Şi arăta mila faţă de un suflet rănit.

  Jasmine E. Grant

  Degetul lui Dumnezeu - 2018. Dumnezeul nostru uimitor nu înlătură întotdeauna greutăţile din viaţa copiilor Săi. În schimb, când ne încredem în El, El Se foloseşte de acele împrejurări dificile pentru a ne arăta nu doar slava Sa, ci şi harul Său. Dumnezeu a îngăduit problemele prietenei mele pentru a-Şi arăta mila faţă de un suflet rănit.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...