Articolul precedentSă-i facem bine aproapelui nostru
  Articolul următorSă lucrăm cu iubire

  Degetul lui Dumnezeu

  Pe de altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Nu mă satur niciodată să privesc cum Dumnezeu acţionează în vieţile copiilor Săi. Ieri am avut o discuţie cu o prietenă dragă de-a mea. Ceea ce mi-a împărtăşit ea m-a impresionat profund şi m-a făcut să-i pun pe hârtie povestea. Ea mi-a mărturisit că avea o problemă gravă care o făcea să meargă săptămânal la psiholog pentru consiliere. Deşi psihologul o asculta cu mare atenţie, într-o zi a întrebat-o: „Cum se face că ai atâtea probleme, dar eşti atât de fericită?” Prietena mea i-a explicat că avea într-adevăr probleme, dar Dumnezeu era stânca vieţii ei. Hristos era sursa bucuriei ei, aşadar, chiar şi atunci când are probleme, izvoarele bucuriei continuă să curgă. După încă două vizite la psiholog, prietena mea şi-a dat seama că avusese loc o schimbare de roluri. În loc ca psihologul să o asculte pe ea, acum ea era cea care îl asculta pe psiholog în timp ce aceasta îşi mărturisea problemele, într-una dintre şedinţe, psihologul a exclamat: „Vreau să-L cunosc pe Dumnezeul tău!” Prietena mea i-a împărtăşit versete din Biblie memorate anterior, iar psihologul a întrebat-o: „Cum poţi face asta?”

  Cu o săptămână în urmă, când prietena mea a ajuns la şedinţa de consiliere, psihologul a anunţat-o că voia să participe la clase de studiu biblic săptămânale. Psihologul nu vrea doar să-L cunoască pe Dumnezeul prietenei mele, ci şi să-I cunoască Cuvântul, la fel de bine ca prietena mea. Aşadar, acum prietena mea are privilegiul de a aduce la cunoştinţa acestui suflet preţios pe Dumnezeu şi planul Său de mântuire prin Isus Hristos. Sper ca într-o zi, cât mai curând, psihologul să spună la fel ca famenul etiopian, „Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat?” (Faptele 8:36) Da, prietena mea a crezut că are probleme care trebuiau rezolvate. Dar nu avea de unde să ştie că problemele ei urmau să fie barca pe care Dumnezeu o folosea pentru a vâsli în oceanul de deznădejde ca să salveze pe unul dintre copiii Săi pierduţi, psihologul.

  Dumnezeul nostru uimitor nu înlătură întotdeauna greutăţile din viaţa copiilor Săi. În schimb, când ne încredem în El, El Se foloseşte de acele împrejurări dificile pentru a ne arăta nu doar slava Sa, ci şi harul Său. Dumnezeu a îngăduit problemele prietenei mele pentru a-Şi arăta mila faţă de un suflet rănit.

  Jasmine E. Grant

  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...