O perspectivă binecuvântată

  Ferice de cei ce-şi pun tăria în Tine, în a căror inimă locuieşte încrederea. – Psalmii 84:5

  În timp ce conduceam spre casă cu fiul meu cel mai mic, Dakota, stând pe bancheta din spate a maşinii la mâna a doua pe care tocmai o luasem, prin minte îmi treceau tot felul de gânduri stresante.

  Eram în luna martie, o lună care pe noi ne făcea să scoatem mulţi bani din buzunar. Aproape jumătate dintre cei din familia noastră erau născuţi în martie şi mai era şi luna în care ne făceam de obicei concediul. Deşi această lună era o provocare de fiecare dată, anul acela avea să fie mai greu decât până atunci. Tocmai ne cheltui-serăm toate economiile pentru a cumpăra o maşină. În plus, eram foarte aglomerată la serviciu, iar faptul că încercam să mă împart între serviciu şi casă începea să mă epuizeze.

  – Mami, îmi întrerupse Dakota gândurile, aş vrea să-I mulţumesc lui Isus pentru această maşină.

  Abia atunci mi-am dat seama că toate lucrurile care mă stresaseră erau de fapt lucruri pentru care trebuia să fiu recunoscătoare. Eram cu adevărat binecuvântaţi să avem în sfârşit o a doua maşină. Eram binecuvântată să am un loc de muncă, o casă, o familie. Eram de asemenea binecuvântată pentru că puteam să-mi iau concediu în mod regulat. Mai important era faptul că eram binecuvântată prin fiecare persoană din viaţa mea a cărei zi de naştere trebuia s-o sărbătorim luna aceea. Dintre acestea, una era chiar a iubitului meu fiu.

  De-a lungul anilor, am preţuit lecţia pe care fiul meu mi-a dat-o în ziua aceea, reamintindu-mi că fiecare situaţie din viaţă poate fi văzută în două moduri: prin lupa îngrijorării sau prin lupa recunoştinţei. Unii ar putea spune că nu ar trebui să folosim cuvântul binecuvântare pentru lucrurile bune din vieţile noastre, deoarece acest lucru ar însemna că cei care au mai puţin nu sunt la fel de favorizaţi de Dumnezeu. Nu sunt de acord. Astăzi am mai puţin decât aveam atunci când am învăţat lecţia recunoştinţei. Cu toate acestea, îndrăznesc să spun că sunt mai binecuvântată acum decât eram atunci. Sănătatea nu îmi mai permite să lucrez cu normă întreagă, dar sunt binecuvântată că nevoile noastre continuă să fie împlinite în ciuda venitului nostru redus. Poate că avem parte de concedii mai simple, de cadouri aniversare mai mici (sau mai creative) şi de maşini cu slabe speranţe să fie înlocuite curând. Dar suntem binecuvântaţi cu timp împreună ca familie, cu zile de naştere de aniversat şi cu maşini care continuă să funcţioneze.

  În fond, binecuvântările nu ar trebui măsurate după mărimea darului, ci după recunoştinţa beneficiarului.

  Lori Futcher

  O perspectivă binecuvântată - 2018. Poate că avem parte de concedii mai simple, de cadouri aniversare mai mici (sau mai creative) şi de maşini cu slabe speranţe să fie înlocuite curând. Dar suntem binecuvântaţi cu timp împreună ca familie, cu zile de naştere de aniversat şi cu maşini care continuă să funcţioneze.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...