O responsabilitate uriașă

  Domnul mergea înaintea lor, ziua într-un stâlp de nor, ca să-i călăuzească pe drum, iar noaptea într-un stâlp de foc, ca să-i lumineze, ca să meargă şi ziua, şi noaptea. Stâlpul de nor nu se depărta dinaintea poporului în timpul zilei, nici stâlpul de foc în timpul nopţii. – Exodul 13:21,22

  Cu câţiva ani în urmă, mi-a fost încredinţată responsabilitatea unei cariere. Când am început să deţin acea poziţie mi-am recunoscut incapacitatea, in-eficienţa şi lipsa de cunoştinţe în privinţa lucrării pe care o aveam de făcut, în ciuda disponibilităţii mele. Aşadar, cu umilinţă, am mers în apartamentul meu, m-am aşezat pe genunchi şi am plecat capul înaintea Tatălui meu ceresc. Mi-am predat Domnului viaţa şi voinţa, mi-am consacrat din nou viaţa Lui şi I-am cerut călăuzirea în lucrarea pe care o aveam de făcut. Treptat, sarcinile de lucru îmi deveneau mai clare şi am dezvoltat un program de lucru. M-am bucurat pe deplin de timpul petrecut în acea funcţie şi am văzut mâna lui Dumnezeu la lucru în dezvoltarea, maturitatea şi rezultatele eforturilor noastre.

  A fost o responsabilitate uriaşă pe care nu o voi putea uita niciodată, nici chiar dacă aş vrea, deoarece încă văd roadele dedicării şi ale muncii, roade pentru care am cerut ajutor Domnului şi călăuzirea Lui în fiecare zi.

  Unele sarcini de lucru sunt mai grele decât altele, iar altele ni se pot părea prea grele până să ne dăm seama că avem cunoştinţele şi capacitatea de a le rezolva. Alte sarcini ne pot face să ne simţim împovăraţi şi nu ne putem găsi liniştea decât atunci când le punem la picioarele crucii şi cerem călăuzirea lui Dumnezeu. Este uşor să te laşi purtat de valul egoismului când simţi că te descurci; dar atunci când rămânem credincioşi şi stăm la picioarele lui Isus, se creează un echilibru în responsabilităţile noastre. Implicarea Domnului ne dă satisfacţie şi putem fi siguri că roadele muncii noastre sunt în grija Sa.

  În responsabilităţile noastre poate apărea şi presiunea, atunci când suntem conştienţi de comentariile şi acţiunile celorlalţi cu privire la munca noastră şi ne trezim prinşi în dorinţa noastră de a-i mulţumi pe alţii. În aceste momente, putem uita de educaţia şi de capacităţile noastre şi ne putem simţi copleşiţi. Concentrarea noastră pe ceea ce ne dorim să realizăm şi relaţia noastră cu Domnul sunt foarte importante şi ar trebui să fie în centrul scopurilor noastre. Tatăl nostru ceresc ne dă ocazia de a avea şi de a împărţi responsabilităţi. Mă rog ca Dumnezeu să ne ofere înţelepciunea de a veni la El atunci când ne confruntăm cu responsabilităţi uriaşe.

  Elizabeth Ida Cain

  O responsabilitate uriașă - 2018. Concentrarea noastră pe ceea ce ne dorim să realizăm şi relaţia noastră cu Domnul sunt foarte importante şi ar trebui să fie în centrul scopurilor noastre. Tatăl nostru ceresc ne dă ocazia de a avea şi de a împărţi responsabilităţi. Mă rog ca Dumnezeu să ne ofere înţelepciunea de a veni la El atunci când ne confruntăm cu responsabilităţi uriaşe.
  Carolyn Sutton
  O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...